ברוכים הבאים
למסע הקולינרי המופלא שלי!

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית, מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים, ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.
נולדתי וגדלתי במושב בצפון המרהיב של ישראל, באזור הגליל והשפעות הבישול שלי מגיעות משם.

המסע שלי בעולם הבישול החל בילדותי, כשעמדתי בעקשנות ובהתמדה לצידה של אמא שלי ושם קרה הקסם. הוריי עלו ממרוקו והבישול שלי התמזג עם השפעות מקומיות של נוף ילדותי, וכך נוצר מטבח מיוחד, שמשלב בישול מרוקאי אותנטי עם טעמי גליל ישראלי.

בגיל 17 נסעתי לראשונה לממלכת סיאם, שם הייתה התאהבות מיידית כשנפגשתי לראשונה עם המטבח המקומי, מאחורי הקלעים של דוכני הרחוב ומסעדות הפועלים הפשוטות, הסבתות שהכרתי בדרך, ושם הקסם של המטבח התילאנדי התגלה אליי לראשונה.

מאז חזרתי שוב ושוב, מעל 13 פעמים, למדתי וחקרתי את הטעמים המקומיים ואת תורת החומרים. כיום אני מלמדת באופן מקצועי את הקסם המכשף של חיבורי טעמים במטבח התילאנדי. אני נעה ונדה בין מטבחי מזרח ומערב.

כאן בישראל, בעמק הכנרת הסודית, נמצאים כל זכרונותיי. נלמד ונטעם את העולם דרך המטבח האופייני לתרבות ולמסורת הפרטית של משפחתי. הבישול הוא מסע רוחני שמתעקש להקשיב לשירת הטעמים והריחות של תרבויות מרחבי העולם. נוצרתי משורשי מרוקו, כשהוריי הגיעו ארצה בשנות ה-70, ומאז הביאו איתם את סודות המטבח המרוקאי האותנטי. אלו סודותיהם של הסבתות שלי, ששימשו כמקור השראה שלי לדרך.

במהלך המסע שלי עבדתי במטבחים הרותחים של תל אביב, מכתית והמזללה של השף מאיר אדוני, אצל אייל שני באברקסס. הקמתי מסעדות בארץ ומעבר לים. החל משפית ההקמה של ק-פה האנוי המפורסם ועד להקמת מסעדה מרוקאית בלב מוסקבה ״מסעדת נופר״- כל זאת לצד ליווי קולינרי צמוד למותגים החזקים בישראל.

כבחיי היומיומיים, כשהכל מרגיש מבולגן ובלתי מסודר, המטבח מהווה נקודת מחסה. שם, בין קירותיו, אני מוצאת את השקט והאיזון שאני צריכה. הוא מזמין אותי להביע את הרגשות שלי בכנות ובתוך מעגל השלווה שבו.
הבישול הוא לא רק מקצוע עבורי, אלא גם דרך חיים. הוא משלב בתוכו ערבוב של טעמים, ריחות, וסיפורים, לעיתים אני מרגישה שהמטבח בחר בי. המטבח שלי הוא עולם חדש, שבו כל החושים מתעוררים וכל הזיכרונות מתחדשים. אני מזמינה אתכם לטעום, להרגיש בבית, ולהצטרף אלי במסע הקולינרי המדהים הזה.