לפני עשור היתי שפית של מסעדה ויאטנמית מה שדרש ממני לעשות מחקר ולעלות על מטוס לפריז ולעשות שם סטאג׳ים במסעדות ויאטנמיות שמנוהלות על ידי ויאטנמים, ויש קשר ישיר בין ויאטנמים לצרפתים מהתקופה שהצרפתים שלטו בויאטנם , הרגשתי שבצרפת היו חסרים לי דיוקים והמראתי משם לויאטנם , נחתתי בהאנוי המהממת ביופיה ישבתי לי במסעדה פשוטה והזמנתי את המנה בון בו , בהתחלה נרתעתי מהרעיון של סלט קר עם חלבון , לקח לי רגע להבין את פערי תרבות האכילה וכשהבנתי את יתרונותיו התזונתיים הבנתי אותו יותר והתחברתי.. לפניכם סלט מאוזן עם כל מה שהגוף צריך ..כמובן שאפשר להחליף את הבקר לכל חלבון שתרצו .
מצרכים ל2 סועדים:
למרינדה-
120 גרם דנוור קאט או כל חלבון שתרצו חזה עוף/ טופו
1 כף רוטב פטריות
1 כף שמן שומשום
2 כף סויה בהירה
קורט פלפל לבן
1 שן שום קצוצה
1 כפית גינגר קצוץ
1 כפית למון גראס קצוץ (החלק התחתון הסגול)
להרכבת המנה-
1 גזר קלוף חתוך לג׳וליאן
1 מלפפון חתוך לג׳וליאן
בצל ירוק חתוך לשערות
ראש חסה לבבות קיסר קצוץ דק
1 כוס אטריות אורז
שאלוט קריספי
בוטנים
כוסברה
נענע
לרוטב-
20 גרם צ׳ילי אדום
15 גרם שום
50 גרם מיץ ליים
20 גרם חומץ 5%
50 גרם רוטב דגים
45 גרם סוכר לבן
אופן הכנה:
נחתוך את הדנוור קאט נגד הסיבים לפרוסות דקיקות מאד ! נערבב יחד את כל מצרכי המרינדה ונביא את הבשר להשרייה של לפחות חצי שעה.
נלהיט ווק – שהוא רותח נוסיף שמן ונוסיף את הבשר. נפרוס את הבשר על כל שטח הפנים של הווק כדי שיתקרמל ויקבל צריבה אחידה.
להכנת הרוטב – נקצוץ במעבד מזון שום ונעביר לקערה , אחריו נקצוץ את הצ׳ילי ונעביר גם אותו לקערה, במעבד מזון נשים סוכר , מיץ ליים, חומץ ורוטב דגים ונטחן עד שהסוכר נמס, נוסיף הכל לקערה ונערבב.
לצלחות – במחצית מהקערה נשים חסה, במחצית שנייה אטריות אורז (כמו יין ויאנג) מעל נוסיף כמחצית מהבשר, גזר, מלפפון, נבטים, בצל ירוק, נענע וכוסברה.
נפזר את הרוטב מעל, קריספי שאלוט ובוטנים – ובתאבון !