מצרכים –
30-40 עלי גפן טריים או משומרים
למלית –
2 כוסות אורז עגול, מושרה למשך כשעה
3 עגבניות מגי, מגוררות בפומפיה
4 שיני שום, כתושות
1 כפית בהרט
חופן גבעולי שמיר, קצוצים
1 כפית מלח דק
1 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב –
3 גרגרי פלפל אנגלי שלם
¼ כוס שמן זית איכותי
2 עגבניות, פרוסות לעיגולים
1 בצל בינוני, חתוך לטבעות
1 עלה דפנה טרי או יבש
חצי כפית מלח
1 וחצי כוסות מים או עד לגובה הממולאים
לצזיקי –
רבע כפית מלח ים אטלנטי
1 מלפפון מגורד בפומפיה
3 שיני שום כתושות
חצי כוס עלי נענע, קצוץ דק
חצי כוס עלי פטרוזיליה (רק העלים), קצוץ דק
6 גבעולי שמיר רק העלים, קצוץ דק
3 מקלות בצל ירוק (החלק הירוק), קצוץ לעיגולים
כוס יוגורט יווני 10%
מיץ מחצי לימון
אופן הכנה:
נכין את המלית עבור העלי גפן, נכניס את כל המצרכים לקערה ונערבב הכל יחד.
חולטים עלים טריים ל-30 שניות, ומקררים במי קרח (אם משתמשים בעלים משומרים אז רק שוטפים היטב).שמים במרכז העלה כף של מילוי (או פחות עם מדובר בעלה קטן). סוגרים דופן ימין ודופן שמאלה פנימה ומגלגלים מלמטה למעלה תוך כדי הידוק. להשתדל שהעובי של כל עלה מגולגל לא יעבור את העובי של זרת.
בתחתית הסיר נשים שאריות של העלי גפן שלא גלגלנו, עלה דפנה, פלפל אנגלי ופרוסות של עגבנייה ובצל. אחרי שמסדרים שכבה אחת של עלי גפן, שמים מעל מלח עגבניות ובצלים ומעל עוד קומה של עלי גפן. וכך חזור חלילה עד שמסיימים את כל עלי הגפן. כשמסיימים מערבבים בקערה את המים, עם השמן ומלח ונכסה על העלי גפן. לאחר מכן נוסיף עגבניות, בצל, ונכסה עם שאריות של עלי גפן. שמים מעל צלחת לקיבוע הממולאים, ומבשלים על להבה בינונית לשעה בלבד. התוצאה הסופית שהאורז שתה את כל המים והעלים רכים ונמסים בפה.
לאחר מכן נכין את הצזיקי – נקצוץ את כל העלים, נכתוש את השום. נגרד את המלפפון בפומפייה, ונסחט את המים מהמלפפון. נשים בקערה את היוגורט עם המלח ושאר המצרכים, נערבב הכל יחד ולבסוף נוסיף את הלימון.
לבסוף שהסיר מוכן, נהפוך את הסיר מעל צלחת הגשה, ונגיש עם הצזיקי שלנו – בתאבון !