דלג לתוכן
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
Facebook Instagram Youtube
0.00 ₪ 0 עגלת קניות

עלי גפן וצזיקי יווני

דף הבית » עלי גפן וצזיקי יווני

מצרכים –

30-40 עלי גפן טריים או משומרים
למלית –
2 כוסות אורז עגול, מושרה למשך כשעה
3 עגבניות מגי, מגוררות בפומפיה
4 שיני שום, כתושות
1 כפית בהרט
חופן גבעולי שמיר, קצוצים
1 כפית מלח דק
1 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב –
3 גרגרי פלפל אנגלי שלם
¼ כוס שמן זית איכותי
2 עגבניות, פרוסות לעיגולים
1 בצל בינוני, חתוך לטבעות
1 עלה דפנה טרי או יבש
חצי כפית מלח
1 וחצי כוסות מים או עד לגובה הממולאים
לצזיקי – 
רבע כפית מלח ים אטלנטי
1 מלפפון מגורד בפומפיה
3 שיני שום כתושות
חצי כוס עלי נענע, קצוץ דק
חצי כוס עלי פטרוזיליה (רק העלים), קצוץ דק
6 גבעולי שמיר רק העלים, קצוץ דק
3 מקלות בצל ירוק (החלק הירוק), קצוץ לעיגולים
כוס יוגורט יווני 10%
מיץ מחצי לימון

אופן הכנה:

נכין את המלית עבור העלי גפן, נכניס את כל המצרכים לקערה ונערבב הכל יחד.
חולטים עלים טריים ל-30 שניות, ומקררים במי קרח (אם משתמשים בעלים משומרים אז רק שוטפים היטב).שמים במרכז העלה כף של מילוי (או פחות עם מדובר בעלה קטן). סוגרים דופן ימין ודופן שמאלה פנימה ומגלגלים מלמטה למעלה תוך כדי הידוק. להשתדל שהעובי של כל עלה מגולגל לא יעבור את העובי של זרת.
בתחתית הסיר נשים שאריות של העלי גפן שלא גלגלנו, עלה דפנה, פלפל אנגלי ופרוסות של עגבנייה ובצל. אחרי שמסדרים שכבה אחת של עלי גפן, שמים מעל מלח עגבניות ובצלים ומעל עוד קומה של עלי גפן. וכך חזור חלילה עד שמסיימים את כל עלי הגפן. כשמסיימים מערבבים בקערה את המים, עם השמן ומלח ונכסה על העלי גפן. לאחר מכן נוסיף עגבניות, בצל, ונכסה עם שאריות של עלי גפן. שמים מעל צלחת לקיבוע הממולאים, ומבשלים על להבה בינונית לשעה בלבד. התוצאה הסופית שהאורז שתה את כל המים והעלים רכים ונמסים בפה.
לאחר מכן נכין את הצזיקי – נקצוץ את כל העלים, נכתוש את השום. נגרד את המלפפון בפומפייה, ונסחט את המים מהמלפפון. נשים בקערה את היוגורט עם המלח ושאר המצרכים, נערבב הכל יחד ולבסוף נוסיף את הלימון.
לבסוף שהסיר מוכן, נהפוך את הסיר מעל צלחת הגשה, ונגיש עם הצזיקי שלנו – בתאבון !

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎נופר זוהר | סדנאות בישול אסיאתיות‎‏ (@‏‎nofar_zohar‎‏)‎‏

קודםהקודםתבשיל עוף וקישואים
הבאסטייק טופו ברוטב תאילנדיהבא
עלי גפן וצזיקי יווני
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

Facebook Instagram Youtube Phone Envelope
פוסטים נוספים
הערך של מתכונים של שפים מקצועיים
למה אפשר לצפות בסדנא לבישול?
סדנת בישול עם שף מוכר
מה עושה יועץ קולינרי?
סדנאות בישול במרכז
סדנת בישול ללא גלוטן
ניווט מהיר
יצירת קשר
מלאו פרטים ואחזור אליכם
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • 053-3466653
  • [email protected]
Facebook Instagram Youtube Whatsapp

ברוכים הבאים למסע הקולינרי המופלא שלי!
שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית, מבשלת באופן מקצועי 17 שנים. הבישול הוא לא רק מקצוע עבורי, אלא גם דרך חיים. הוא משלב בתוכו ערבוב של טעמים, ריחות, וסיפורים, לעיתים אני מרגישה שהמטבח בחר בי. המטבח שלי הוא עולם חדש, שבו כל החושים מתעוררים וכל הזיכרונות מתחדשים. אני מזמינה אתכם לטעום, להרגיש בבית, ולהצטרף אלי במסע הקולינרי המדהים הזה.

  • תקנון אתר - רכישה בחנות
  • תקנון סדנאות, נהלים וביטולים
  • הצהרת נגישות
  • כל הזכויות שמורות