מצרכים
למלית:
– 30-40 עלי גפן טריים וחלוטים
– 2 כוסות קינואה שטופה
– 3 עגבניות מגוררות גס
– 4 שיני שום כתושות
– ¼ כפית בהרט
– 1 כף מלח גס
– 1 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב:
– 3 גרגרי פלפל אנגלי שלם
– ¼ כוס שמן זית איכותי
– 2 עגבניות פרוסות לעיגולים
– 1 בצל בינוני חתוך לטבעות
– 1 עלה דפנה טרי או יבש
– חצי כפית מלח גס
– חופן עלי שמיר
– מים עד כיסוי גובה הממולאים ומעט מעבר .
אופן הכנה:
הכנת המלית:
•מכניסים את כל מצרכי המלית למגש ומערבבים היטב.
הכנת העלים:
•עלים טריים – חולטים למשך 30 שניות ומקררים במי קרח.
•עלים משומרים – שוטפים היטב מהמליחות .
מילוי העלים:
•שמים במרכז העלה כף של מילוי (או פחות אם העלה קטן).
•סוגרים את הדופן הימנית והשמאלית פנימה.
•מגלגלים מלמטה למעלה תוך כדי הידוק.
•להשתדל שעובי כל עלה מגולגל לא יעבור את עובי הזרת.
הכנת הסיר:
•בתחתית הסיר מניחים:
– שאריות עלי גפן שלא גולגלו
– עלה דפנה
– פלפל אנגלי
– פרוסות עגבנייה ובצל
•מסדרים שכבה ראשונה של עלי גפן ממולאים. ואת השמיר ,שמים מעל מלח, עגבניות ובצלים.
מעל שכבה נוספת של עלי גפן.
חוזרים על התהליך עד שמסיימים את כל עלי הגפן.
בישול:
מערבבים בקערה את המים עם השמן והמלח.
יוצקים על עלי הגפן.
מוסיפים עגבניות ובצל נוספים.
מכסים עם שאריות עלי גפן.
שמים צלחת מעל לקיבוע הממולאים.
מבשלים על להבה בינונית למשך שעה בלבד.
תוצאה סופית:
הקינואה צריכה לשתות את כל המים והעלים צריכים להיות רכים ונמסים בפה.
הגשה:
כשהסיר מוכן, הופכים אותו מעל סינייה מגש הגשה ומגישים עם יוגורט.