פאד- תאי בול כמו בתאילנד
והשוס הוא שאת הרוטב נכין לבד!!! לא מבקבוק קנוי 🙂
מתכון שמאוד נאמן למקור 🎉
מצרכים :
120 גרם אטריות אורז
2 גבעולי בצלי ירוק חתוך למקטעים של 2 ס״מ.
2 גזרים מגולפים בקולפן שערות .
1 כוס נבטים
1/3 כרוב חתוך לשערות
3 שיני שום קצוצות
1 ביצה
4 כפות שמן חמניות להקפצה.
לרוטב:
4 כפות סוכר לבן
1 כפית מלח
4 כפות תמרהינדי
4 כפות רוטב צ׳ילי חריף
1 כף רוטב דגים
1 כף שמן צ׳ילי
2 כף סויה
1 כף חומץ
* מערבבים היטב ושמים כ-1/4 כוס מהרוטב על המוקפץ.
מעל המוקפץ לקישוט:
1 כפית שאטה גרוס
4 כפות בוטנים קצוצים
חופן עלי כוסברה
רבע ליים
* כשהמוקפץ מוכן מסדרים יפה מלמעלה.
אופן הכנה:
משרים את אטריות האורז למשך 40 דקות בקערת מים קרים , חותכים את הכרוב והגזר והבצל ירוק כמו בסרטון , מחממים ווק או סוטאג׳ נון סטיק .
מחממים היטב את הווק,שמים בווק שמן ומטגנים את הגזר, כרוב ובצל ירוק עד חריכה .
מוסיפים לאחר מכן את השום ומערבבים למספר שניות,
מוסיפים את אטריות האורז ומעליהם את הרוטב ומקפיצים כדקה תוך ערבוב עם מצקת עד שהאטריות מתרככות , תמיד מבשלים על להבה חזקה , ברגע שהאטריות רכות , מפנים מקום לטיגון הביצה, מוסיפים כל שמן נוספת ומקשקשים . מכבים את האש ומוסיפים את הנבטים הסיניים .
ומצלחתים ושמים את התוספות מלמעלה .
תהנו !