פאד- תאי בול כמו בתאילנד

פאד- תאי בול כמו בתאילנד
והשוס הוא שאת הרוטב נכין לבד!!! לא מבקבוק קנוי 🙂
מתכון שמאוד נאמן למקור 🎉

מצרכים :

120 גרם אטריות אורז
2 גבעולי בצלי ירוק חתוך למקטעים של 2 ס״מ.
2 גזרים מגולפים בקולפן שערות .
1 כוס נבטים
1/3 כרוב חתוך לשערות
3 שיני שום קצוצות
1 ביצה
4 כפות שמן חמניות להקפצה.

לרוטב:
4 כפות סוכר לבן
1 כפית מלח
4 כפות תמרהינדי
4 כפות רוטב צ׳ילי חריף
1 כף רוטב דגים
1 כף שמן צ׳ילי
2 כף סויה
1 כף חומץ
* מערבבים היטב ושמים כ-1/4 כוס מהרוטב על המוקפץ.

מעל המוקפץ לקישוט:
1 כפית שאטה גרוס
4 כפות בוטנים קצוצים
חופן עלי כוסברה
רבע ליים
* כשהמוקפץ מוכן מסדרים יפה מלמעלה.

אופן הכנה:

משרים את אטריות האורז למשך 40 דקות בקערת מים קרים , חותכים את הכרוב והגזר והבצל ירוק כמו בסרטון , מחממים ווק או סוטאג׳ נון סטיק .
מחממים היטב את הווק,שמים בווק שמן ומטגנים את הגזר, כרוב ובצל ירוק עד חריכה .
מוסיפים לאחר מכן את השום ומערבבים למספר שניות,
מוסיפים את אטריות האורז ומעליהם את הרוטב ומקפיצים כדקה תוך ערבוב עם מצקת עד שהאטריות מתרככות , תמיד מבשלים על להבה חזקה , ברגע שהאטריות רכות , מפנים מקום לטיגון הביצה, מוסיפים כל שמן נוספת ומקשקשים . מכבים את האש ומוסיפים את הנבטים הסיניים .
ומצלחתים ושמים את התוספות מלמעלה .

 

תהנו !

פאד תאי
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

פוסטים נוספים