דלג לתוכן
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • המכולת
  • שובר מתנה
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • המכולת
  • שובר מתנה
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
Facebook Instagram Youtube
0.00 ₪ 0 עגלת קניות

באן בשר מפורק

דף הבית » באן בשר מפורק

מצרכים

ללחמניות :
60 ג׳ סוכר
250 מ״ל מים פושרים
50 ג׳ קורנפלור
5 ג׳ שמרים יבשים
430 ג׳ קמח לבן
10 ג׳ (2 כפיות) אבקת אפייה
5 ג׳ מלח
25 ג׳ שמן צמחי
5 ג׳ (חצי כפית) חומץ אורז

לרוטב גלייז לבאן:
25 גרם שום טחון
20 גרם ג׳ינג׳ר טחון
80 גרם סילאן
20 גרם שמן שומשום
50 גרם רוטב פטריות
120 גרם סויה אינדונזית
1 כפית שאטה
40 גרם סויה בהירה
10 יחידות פלפל סצ׳ואן
2 פלפל פפריקה גזור מתוק
100 גרם מים
מצרכים לסיר לחץ להכנת הבשר:
חופן פלפל שחור שלם
מקל למון גראס שבור
500 גרם אונטריב
לטופינג:
חסה
מיונז יפני
נענע
כוסברה
טבעות צ׳ילי
בצל מטוגן פריך

אופן הכנה:

אופן הכנה ללחמניות באן: מניחים את כל המרכיבים במיקסר עם וו לישה. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה עד שנוצר כדור בצק, ומגבירים את המהירות. להשאיר במשך 10 דקות עד שנוצר בצק חלק ואחיד, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים ולח במשך כשעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מכינים מראש ריבועים קטנים של נייר אפייה עליהם נניח בהמשך את הבאן ונאדה אותם. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 50 גרם כל אחת ומגלגלים לכדורים. מניחים כל כדור בצק על ריבוע נייר אפיה גזור, את הכדורים שמים בסלסילת האידוי מכסים ומתפיחים במשך 40 דק׳ עד שהבאנים כמעט מכפילים את נפחם. מחממים מים בסיר שהקוטר שלו מתאים בדיוק לסיר האידוי שלכם כך שתוכלו להניח אותו מעליו בצורה מושלמת. מאדים במשך 10 דקות (חשוב שהמים לא יהיו ברתיחה גבוהה אלא בבעבוע עדין אחרת נוצרים כתמים חומים על הבאנים) וממלאים. ניתן להכין את הבאנים מראש ולהקפיא אותם וזה יוצא מושלם! מקררים את הבאנים לאחר האידוי, מעבירים לשקית ניילון או למיכל אטום ושולפים כל פעם שמתחשק לכם באן מפשירים בסיר אידוי או במיקרוגל.
אופן הכנה למילוי: נתחיל בהכנת הבשר- נשים בסיר לחץ את הבשר, עם חופן פלפל שחור שלם, למון גראס. נמלא מים עד לכיסוי, נסגור במכסה ,נביא לרתיחה ולאחריה ננמיך את האש, ונבשל למשך שעה או עד שהבשר רך , אם אין לכם סיר לחץ תבשלו בסיר רגיל עד שמתרכך או בתנור .לאחר הבישול נסנן את הבשר מהנוזלים.
אופן הכנת הגלייז: נשים את כל הרכיבים יחד בסיר ונביא לרתיחה. נכבה ונצנן.
לאחר מכן נשקה את הבשר עם הרוטב עד שהוא סופח את הנוזלים.
נרכיב את הבאן: נחצה את הלחמנייה (כמו המבורגר) נשים בתחתית הבאן מיונז, חסה, את הבשר המפורק, עלי נענע, כוסברה, צ׳ילי, בצל מטוגן ונסגור.

בתאבון!

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎נופר זוהר | סדנאות בישול אסיאתיות‎‏ (@‏‎nofar_zohar‎‏)‎‏

קודםהקודםמרק עגבניות
הבאסלט ויאטנמי פרשיהבא
באן בשר
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

Facebook Instagram Youtube Phone Envelope
מוצרים המופיעים במתכון זה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
סכין זיג זג
לרכישה
לכל המוצרים
פוסטים נוספים
הערך של מתכונים של שפים מקצועיים
למה אפשר לצפות בסדנא לבישול?
סדנת בישול עם שף מוכר
מה עושה יועץ קולינרי?
סדנאות בישול במרכז
סדנת בישול ללא גלוטן
ניווט מהיר
יצירת קשר
מלאו פרטים ואחזור אליכם
  • דף הבית
  • אודות
  • המכולת
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • דף הבית
  • אודות
  • המכולת
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • 053-3466653
  • Infonofarzohar@gmail.com
Facebook Instagram Youtube Whatsapp

ברוכים הבאים למסע הקולינרי המופלא שלי!
שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית, מבשלת באופן מקצועי 17 שנים. הבישול הוא לא רק מקצוע עבורי, אלא גם דרך חיים. הוא משלב בתוכו ערבוב של טעמים, ריחות, וסיפורים, לעיתים אני מרגישה שהמטבח בחר בי. המטבח שלי הוא עולם חדש, שבו כל החושים מתעוררים וכל הזיכרונות מתחדשים. אני מזמינה אתכם לטעום, להרגיש בבית, ולהצטרף אלי במסע הקולינרי המדהים הזה.

  • תקנון אתר - רכישה בחנות
  • תקנון סדנאות, נהלים וביטולים
  • הצהרת נגישות
  • כל הזכויות שמורות