מצרכים:
לכדורים (כ-20 יחידות קטנות):
500 גרם חזה /פילה עוף טחון
2 שיני שום כתושות קצוצות
1 כף ג’ינג’ר טרי קצוץ
2 כפות סויה בהירה
2 כף שמן שומשום איכותי
1/2 כפות פלפל לבן
קורט מלח ים
3 מקלות בצל ירוק קצוץ ( בסוף )
2 כפות קורנפלור שטוחות שנכנסות בסוף
לציפוי הפריך :
דפי אגרול (חתוכים לרצועות דקות מאוד (“שערות”)
מעט מים בקערה לעיבוד
לרוטב קרמל פלפלים תאילנדי
1/2 כוס סוכר דמררה
1/2 כוס מים
2 כפות סויה בהירה
1 שן שום כתושה
1 כף ג’ינג’ר מגורר
1 מקל למון גרס קצוץ החלק התחתון הסגול בלבד
2 כפות בוטנים קלויים קצוצים
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
1 כף שברי קוקוס קלוי
אופן הכנה:
לבלילה – שמים במעבד מזון את העוף עם הפלפל לבן, סויה , שמן שומשום , ג׳ינג׳ר , שום וטוחנים עד מרקם טחון חלק , מוציאים לקערה וחוזרים למעבד המזון ולטחון את גבעולי הבצל ירוק עד שהכל נקצץ היטב ונוסיף גם אותו למסת העוף הטחון וגם את הקורנפלור ולערבב היטב .
להכנת הרוטב :
שמים במעבד מזון , ג׳ינג׳ר , שום , צ׳ילי אדום חריף וטוחנים למרקם קצוץ.
ובמיכל הקטן של מעבד המזון נטחן בוטנים וקוקוס פריך עד שיהיה פירורים .
נעביר לסיר את יתרת מרכיבי הרוטב וביניהם מים, סוכר, סויה, שום , צ׳ילי, למון גראס,ג׳ינג׳ר , ונביא לרתיחה עד סך בעבוע ונכבה ונסחט מיץ ליים טרי .
להכנת כדורי העוף – מערבבים את כל חומרי הכדורים עד לתערובת אחידה. יוצרים כדורים קטנים בקוטר 2–3 ס”מ. נגלגל כל כדור במעט מים, ואז עוטפים ב”שערות” דפי אגרול שחתכנו דק מאוד. לוחצים קלות שידבקו. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מטגנים את הכדורים עד שהשערות מזהיבות ופריכות לגמרי. מוציאים לרשת או מסננת .
מגישים על עלה בננה לצד הרוטב קרמל פלפלים תאילנדי ובתאבון ! תהנו !