כילדה בבית שהיו בו 7 אחיות הרגשתי הרבה פעמים חסרה ולא קיימת, שלא רואים אותי, שעד שהגיעו אלי הרגשתי שכבר לא היתה סבלנות וכוח , מלא שנים חייתי בתסכול ותודה לאל שהתבגרתי והיום אני מתרפקת על הרגעים היפים והטובים שהיו ואומרת לעצמי שהורי עשו כמיטב יכולתם לאותה תקופה .. אחד הזיכרונות הבולטים שלי שמעבר לעובדה שהיה אוכל משובח היו בכל שישי עוגות מטריפות , מצעד של עוגות 3, 4 ולפעמים 5 וזה היה כל כך כיף אחת מהאהובות שלנצח תהיה לה מקום בלב היא הסברינה של אמא שלי שהיא קלה להכנה ברמות ואני כל כך ממליצה לכם לרוץ לסופר לקנות מצרכים ולהזמין את הילדים שלכם לעזור שירגישו שאתם אוהבים אותם ושיש להם משמעות ! כולנו רוצים לקבל אהבה וחיבוק ! היום אני אמא וגם לי לא כל הזמן יש פניות רגשית ואני לומדת להכיל את קשת הרגשות של הילדים שלי ולפעמים מועדת! מודה להורים שלי על כל מה שהם כן העניקו ומה שלא ,לימדתי את עצמי והיום אנחנו במקום מאוחד בריא ושמח . שיהיה לנו אור גדול בחנוכה הזה ובכל יום ושנזכרה לראות את החטופים בביתכם במהרה ! שתמיד נרגיש תחושת הגשמה ושייכות ! שנזכה לאהוב ולהיות נאהבים
מצרכים:
6 כפות קמח
6 כפות סולת
1 כוס סוכר
6 ביצים לארג
2 כפות שמן
2 כפות רום לבן
1 כפית מחית וניל גרגירים / 1 מקל וניל
לסירופ:
2 כוסות סוכר
3 כוסות מים
2 שקיות סוכר וניל
3 כפות רום לבן
לקצפת:
2 שמנת
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית מחית וניל גרגרים / 1 מקל וניל
אופן הכנה:
במיקסר עם וו בלון נערבל את הביצים על מהירות בינונית, נוסיף את הסוכר בהדרגה ולאט לאט נגביר את המהירות. אחרי שהוספנו את כל הסוכר נגביר למהירות מקסימלית ונקציף למשך 4 דקות. נוסיף את הוניל, הרום, והשמן. נוסיף את הקמח והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. נשים את התערובת בתבנית מלבנית בקוטר 35*20 או ב3 אינגלייש . ונעביר לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו . למשך 10-12 דקות.
במקביל נכין את הסירופ – בסיר נשים את כל המצרכים, נרתיח על הגז עד להמסת הסוכר.
נחזור לסברינה- לאחר 12 דקות נבדוק את הסברינה עם קיסם, שהקיסם אינו רטוב ומוציאים. במידה והקיסם רטוב נמשיך את האפייה בתנור.
ברגע שהסברינה יצאה מהתנור (מיידית ! סירופ חם וסברינה חמה ! ) נשקה באמצעות מצקת את הסברינה ברוטב – לא לחשוש אם יש שלוליות – העוגה שותה הכל !
ניתן לעוגה להתייצב במקרר למשך כשעה, לאחר מכן נכין את הקצפת .
להכנת הקצפת – במיקסר עם וו בלון נשים את השמנת, אבקת סוכר ווניל- ונתחיל בהקצפה איטית ונגביר למשך כ6 דקות.
נמרח את הקצפת מעל הסברינה – מומלץ לאכול עם תותים – ובתאבון !