דלג לתוכן
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • המכולת
  • שובר מתנה
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • המכולת
  • שובר מתנה
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
Facebook Instagram Youtube
0.00 ₪ 0 עגלת קניות

עוגת שמרים חמאה וקינמון של רבקה

דף הבית » עוגת שמרים חמאה וקינמון של רבקה

מצרכים ל5 עוגות אינגליש קייק:

לבצק-

1 ק״ג + 300 גרם קמח מנופה
200 גרם נטורינה רכה
1 כוס סוכר
4 ביצים גודל M
4 שקית סוכר וניל
2 כף שמרים יבשים
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס שמן חמניות
2 כוס מים פושרים

למלית-

200 גרם חמאה רכה
2 כוסות סוכר
5 כפות קינמון
200 גרם אגוזי מלך קצוצים
לסירופ-
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס מים
3 שקיות סוכר וניל

אופן הכנה-

נתסיס את השמרים עם מעט סוכר ומים (מהכמות הכללית של המתכון) נטרוף היטב במזלג ונחכה מספר דקות שהשמרים יבעבעו.
נשים בקערה את הנוזלים: מים, שמן, נטורינה, ביצים, סוכר, סוכר וניל, אבקת אפייה ונערבב הכל יחד. 
נוסיף את השמרים המותססים, ובהדרגה את כמות הקמח. (אם הבצק רטוב מידיי נוסיף עוד קמח)
נלוש הכל למשך 8 דקות עד למרקם אחיד ורך מאד. הבצק אסור לו להיות קשה, שלא יהיה דביק ביד!
מתפיחים למשך חצי שעה תוך כדי כיסוי, נפיל הבצק להורדת הנפח ונתפיח בשנית למשך 20 דקות.
מרדדים את הבצק לנקניק , ומחלקים ל10. מכדררים את החתיכות ל10 כדורים- נותנים להם לנוח 10 דקות ובמקביל מכינים את המלית.
להכנת המלית מכניסים את לקערה את החמאה, סוכר וקינמון ומערבבים.
שמים מעט שמן חמניות על היד ופותחים את כדורי הבצק, ועל כל כדור שמים 3 כפות מלית (השמן עוזר למלית להידבק), ומעל המלית נפזר אגוזי מלך קצוצים.
מגלגלים את הבצק עם המלית והאגוזים לנקניק, מניחים 2 נקניקים אחד על השני בצורת X וקולעים לצמה ומכניסים לתבנית ומתפיחים עד הכפלת נפח (אפשר לכסות במגבת או להכניס לתנור לא פעיל). לאחר ההתפחה מורחים על העוגות ביצה טרופה יחד עם סוכר וניל ומורחים ומכניסים לתנור שחומם מראש- 180 מעלות על טורבו, 25-30 דקות עד צבע שחום זהוב.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מיד מברישים אותה בסירופ בנדיבות . ותהנו ! בתאבון!!

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎נופר זוהר | סדנאות בישול אסיאתיות‎‏ (@‏‎nofar_zohar‎‏)‎‏

קודםהקודםמדריך לבצל פריך
הבאקוקטיל הסדנאות שליהבא
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

Facebook Instagram Youtube Phone Envelope
אולי יעניין אותך המוצרים שלנו
NEW

רביעיית מיני סיניות מעוטרת (מיוצר בעבודת יד בישראל)

99.00 ₪

הוספה לסל
NEW

קולפן גוליאן

48.00 ₪

הוספה לסל
NEW

סכין שף סטנדרטית לשימוש יום יומי

65.00 ₪

הוספה לסל
NEW

מיני סינייה מעוטרת (מיוצר בעבודת יד בישראל)

25.00 ₪

הוספה לסל
NEW

סכין גרזן דקה

135.00 ₪

הוספה לסל
NEW

מגש סינייה אלומיניום קוטר 37 (מיוצר בעבודת יד בישראל)

155.00 ₪

הוספה לסל
NEW

מכתש ועלי ענק

150.00 ₪

הוספה לסל
סכין זיג זג
NEW

סכין זיג זג קטן

52.00 ₪

הוספה לסל
לכל המוצרים
פוסטים נוספים
5 טיפים לטיול קולינרי בויאטנם
מה אפשר ללמוד בסדנאות בישול?
בילוי משפחתי בסדנת בישול
הערך של מתכונים של שפים מקצועיים
סדנאות בישול אסייתי
מתכונים מומלצים – למה אנשים מעדיפים לבשל לפי מתכון?
ניווט מהיר
יצירת קשר
מלאו פרטים ואחזור אליכם
  • דף הבית
  • אודות
  • המכולת
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • דף הבית
  • אודות
  • המכולת
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • 053-3466653
  • Infonofarzohar@gmail.com
Facebook Instagram Youtube Whatsapp

ברוכים הבאים למסע הקולינרי המופלא שלי!
שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית, מבשלת באופן מקצועי 17 שנים. הבישול הוא לא רק מקצוע עבורי, אלא גם דרך חיים. הוא משלב בתוכו ערבוב של טעמים, ריחות, וסיפורים, לעיתים אני מרגישה שהמטבח בחר בי. המטבח שלי הוא עולם חדש, שבו כל החושים מתעוררים וכל הזיכרונות מתחדשים. אני מזמינה אתכם לטעום, להרגיש בבית, ולהצטרף אלי במסע הקולינרי המדהים הזה.

  • תקנון אתר - רכישה בחנות
  • תקנון סדנאות, נהלים וביטולים
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • כל הזכויות שמורות