דלג לתוכן
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • המכולת
  • שובר מתנה
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • המכולת
  • שובר מתנה
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
Facebook Instagram Youtube
0.00 ₪ 0 עגלת קניות

קוסקוס פטנט, מרק אדום ואמשייר

דף הבית » קוסקוס פטנט, מרק אדום ואמשייר

מצרכים-

כלים:
מסננת
,קערה עמוקה
,סיר עמוק
,כף עץ
לקוסקוס:
1 ק״ג סולת
1350 מ״ל מים
200 מ״ל שמן קנולה
1 כף מלח
למרק:
8 גבעולי סלרי (עם העלים) חתוכים למקטעים של 4 ס״מ
4 גזרים קלופים בחיתוך כפרי גס
2 עגבניות חתוכות לשישיות
3 תפוחי אדמה מקולפים חתוך למקטעים של 4 ס״מ.
1 קילו דלעת חתוך לקוביות גסות
1/4 כרוב חתוך לשישיות (עם הגזע, שהכרוב לא יתפרק במרק)
2 קישוא בינוני חתוך למקטעים של 4 ס״מ
1 קולורבי גדול מקולף חתוך לשישיות
2 בצלים חתוכים לשישיות
1 שורש סלרי חתוך לשישיות
¼ צרור פטרוזיליה קצוץ גס
¼ צרור כוסברה קצוץ גס
¼ צרור שמיר קצוץ גס
1 כוס חומוס מושרה למשך הלילה (8 שעות)
6 כפות שמן חמניות
תבלינים:
1 כפית מלח ים
1 כפית פלפל שחור
1 כף כורכום
3 כפות פפריקה אדומה
¼ כפית משייה
2 כפות רסק
¼ כפית קינמון
1 כף סוכר חום
¼ כפית ראס אל חנות
2 ליטר ציר עוף
למשייר:

1 שומר מקולף חתוך לרצועות דקות
1 קלורבי מקולף חתוך לרצועות דקות
6 גבעולי סלרי מקולפים חתוכים לרצועות דקות
3 גזרים מקולפים חתוכים לרצועות דקות
1 פלפל צ׳ילי ירוק חתוך לרצועות דקות
6 צנוניות חתוכים לרבעים
1 לימון מקולפים חתוכים לקוביות
1 כף מלח גס
1 כף סוכר
מיץ מ-2 לימון

אופן הכנה –

לקוסקוס פטנט – בסיר נשים את המים, השמן והמלח ונביא לרתיחה כשמבעבע נכניס את הסולת ונערבב היטב למשך 5 דקות עם כף עץ ולהחזיק את הידית של הסיר עם מגבת לערבב למעשה יש להטמיע את הסולת במים עד שהיא תשתה ולא תשאר יבשה הסולת מתקשה אבל לא להתייאש ולא להפסיק לערבב-עד שכל הנוזלים נספחו. נסגור את הסיר ונוריד מהאש, ונכסה את הסיר עם מגבת ומכסה שיהיה אטום למשך חצי שעה. לאחר המנוחה באמצעות כף עץ נשים במסננת ייעודית לקוסקוס עם חורים גדולים ונעביר את הסולת בתנועה סיבובית עם היד. בין לבין לסגור את הסיר – כדי שהקוסקוס לא יתקרר. (ניתן להקפיא ולשמור עד לחודשיים!) מעבירים את כל הגרגירים במסננת ומקבלים ענני קוס קוס.

להכנת המרק – נחתוך מראש את כל הירקות, נהיה על אש גבוהה למשך כל ההכנה, ונחמם את השמן, נוסיף את הבצל, הגזר, שורש סלרי וגבעולי סלרי, נוסיף את המלח ונטגן עד להזהבה תוך כדי כיסוי. לאחר מכן נוסיף את החומוס, כל הירוקים ונאדה הכל למשך 10 דקות עד שהירוקים יוציאו את כל הארומה שלהם. נוסיף את התפוחי אדמה, קולורבי ועגבניות, , סוכר חום, פפריקה, כורכום, פלפל שחור, רסק עגבניות, ראס אל חנות ומשייה. נטגן הכל למשך דקה ונמלא ציר עוף / מים עד לכיסוי הירקות. לאחר מכן נוסיף את הקישוא ואת הכרוב – ונבשל למשך רבע שעה (או עד שתפוחי האדמה והגזר רכים). לאחר שהם רכים נוסיף את הדלעת והקינמון, ונבשל על אש גבוהה למשך כ20 דקות עד לריכוך הדלעת. ונכבה את האש.

להכנת המשייר- נחתוך את כל המצרכים ונשים בקערה, נתבל במלח, סוכר, מיץ לימון ונערבב היטב עם הידיים – לכבישה מהירה – וניתן לירקות המוחמצים לנוח לפחות למשך שעה.

המלצת הגשה על כל ביס לשים ירקות חמוצים , לא לשים הרבה סולת שלא יהיה דחוס ולהוסיף ירקות ומרק בנדיבות . ובתאבון !

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Liran Rozen | לירן רוזן‎‏ (@‏‎liranrozenn‎‏)‎‏

קודםהקודםעוף בקלמנסי
הבאציר עוףהבא
קוסקוס אדום, משאייר , פטנט
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

Facebook Instagram Youtube Phone Envelope
מוצרים המופיעים במתכון זה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
סכין זיג זג
לרכישה
לכל המוצרים
פוסטים נוספים
הערך של מתכונים של שפים מקצועיים
למה אפשר לצפות בסדנא לבישול?
סדנת בישול עם שף מוכר
מה עושה יועץ קולינרי?
סדנאות בישול במרכז
סדנת בישול ללא גלוטן
ניווט מהיר
יצירת קשר
מלאו פרטים ואחזור אליכם
  • דף הבית
  • אודות
  • המכולת
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • דף הבית
  • אודות
  • המכולת
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • 053-3466653
  • Infonofarzohar@gmail.com
Facebook Instagram Youtube Whatsapp

ברוכים הבאים למסע הקולינרי המופלא שלי!
שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית, מבשלת באופן מקצועי 17 שנים. הבישול הוא לא רק מקצוע עבורי, אלא גם דרך חיים. הוא משלב בתוכו ערבוב של טעמים, ריחות, וסיפורים, לעיתים אני מרגישה שהמטבח בחר בי. המטבח שלי הוא עולם חדש, שבו כל החושים מתעוררים וכל הזיכרונות מתחדשים. אני מזמינה אתכם לטעום, להרגיש בבית, ולהצטרף אלי במסע הקולינרי המדהים הזה.

  • תקנון אתר - רכישה בחנות
  • תקנון סדנאות, נהלים וביטולים
  • הצהרת נגישות
  • כל הזכויות שמורות