דלג לתוכן
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • המכולת
  • שובר מתנה
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • המכולת
  • שובר מתנה
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
Facebook Instagram Youtube
0.00 ₪ 0 עגלת קניות

קוקיז שוקולד צ׳יפס בראוניז ואגוזי לוז

דף הבית » קוקיז שוקולד צ׳יפס בראוניז ואגוזי לוז

מתכון לזכר אילן פיורנטינו יהי זכרו ברוך

מצרכים:

300 גרם חמאה
180 גרם סוכר לבן
150 גרם סוכר חום כהה
3 ביצים גודל l
570 גרם קמח
1‪.‬5 כפית סודה לשתייה (8 גרם)
1‪.‬5 כפית קורנפלור (25 גרם)
קורט מלח
150 גרם שוקולד חלב
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם אגוזי לוז קלויים
לפרלין בראוניז:
200 גרם שוקולד מריר
125 גרם חמאה
100 גרם סוכר לבן
100 גרם סוכר דמררה
130 גרם קורנפלור
30 גרם קקאו
2 ביצים גודל l
1 כפית אבקת אפייה

אופן הכנה:

נתחיל בפרלין הבראוניז – נמיס את השוקולד עם החמאה (או במיקרו או בבן מארי) , ובמיקסר עם וו בלון נקציף את הביצים, יחד עם כל הסוכרים – במהירות גבוהה – עד שהקצף יהיה תפוח ובהיר.
לאחר מכן נוסיף אליהם את השוקולד והחמאה המומסים ונערבב לערבוב קצר עד לאיחוד הבלילות.
נוסיף את היבשים- הקורנפלור, קקאו, ואבקת אפייה ונערבל.
נעביר את התכולה לשקית זילוף/ בעזרת כפית ונזלף פרלינים על מגש – ונעביר להקפאה של כ-15 דקות.
נכין את מסת הקוקיז – במיקסר עם וו גיטרה נערבב את החמאה עם הסוכרים עד לקבלת מרקם קרמי אחיד, נוסיף את הביצים עד להטמעה מלאה. ולאחר מכן נוסיף את כל היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קורנפלור, מלח, אגוזי לוז, ושוקולדים ונערבל הכל יחד עד לחיבור הבצק ולקבלת בצק אחיד.
נכדרר לעיגולים של 80 גרם. לכל כדור נעשה גומה קטנה, ונטמיע את הפרלין בראוניז בתוך הגומה- ונכדרר את הכדור.
לאחר שהכל מוכן נכניס את הקוקיזים להקפאה של שעה לפחות.
וכשרוצים לאכול – פשוט אופים את הקוקיזים על 170 מעלות למשך 10-15 דקות.

בתאבון !

אילן פיורנטינו ז”ל – רבש”צ קיבוץ נחל עוז, נפל בעת מילוי תפקידו, בבוקר השבת השחורה, בשבעה באוקטובר 2023, לאחר שהציל את אריאל זוהר ונלחם בעוז רוח וגבורה, במרצחים בני העוולה.
פגשתי את הקונדיטורית המוכשרת שחר שוובר, ויחד הן הכנו מתכון מיוחד של קוקיז שוקולד צ’יפס בראוניז ואגוזי לוז, לזכרו של אילן פיורנטינו, אליו אנחנו כל כך מתגעגעים 💛

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎נופר זוהר | סדנאות בישול אסיאתיות‎‏ (@‏‎nofar_zohar‎‏)‎‏

קודםהקודםכנפיים פריכות ברוטב תאילנדי
הבאכריך עוף ולחמניית כוסמיןהבא
קוקיז שוקולד ציפס בראניז ואגוזי לוז
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

Facebook Instagram Youtube Phone Envelope
מוצרים המופיעים במתכון זה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
סכין זיג זג
לרכישה
לכל המוצרים
פוסטים נוספים
הערך של מתכונים של שפים מקצועיים
למה אפשר לצפות בסדנא לבישול?
סדנת בישול עם שף מוכר
מה עושה יועץ קולינרי?
סדנאות בישול במרכז
סדנת בישול ללא גלוטן
ניווט מהיר
יצירת קשר
מלאו פרטים ואחזור אליכם
  • דף הבית
  • אודות
  • המכולת
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • דף הבית
  • אודות
  • המכולת
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • 053-3466653
  • Infonofarzohar@gmail.com
Facebook Instagram Youtube Whatsapp

ברוכים הבאים למסע הקולינרי המופלא שלי!
שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית, מבשלת באופן מקצועי 17 שנים. הבישול הוא לא רק מקצוע עבורי, אלא גם דרך חיים. הוא משלב בתוכו ערבוב של טעמים, ריחות, וסיפורים, לעיתים אני מרגישה שהמטבח בחר בי. המטבח שלי הוא עולם חדש, שבו כל החושים מתעוררים וכל הזיכרונות מתחדשים. אני מזמינה אתכם לטעום, להרגיש בבית, ולהצטרף אלי במסע הקולינרי המדהים הזה.

  • תקנון אתר - רכישה בחנות
  • תקנון סדנאות, נהלים וביטולים
  • הצהרת נגישות
  • כל הזכויות שמורות