דלג לתוכן
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • המכולת
  • שובר מתנה
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • המכולת
  • שובר מתנה
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
Facebook Instagram Youtube
0.00 ₪ 0 עגלת קניות

שבקייה

דף הבית » שבקייה

מרכיבי הבצק:

כ- 750 גרם קמח
200 דק חמאה/ נטורינה רכה
2 כפות סוכר
4 חבילות סוכר וניל
215 גרם מים
1 כף עראק
1 כף חומץ 5%
1 ליטר שמן לטיגון

מרכיבי הסירופ:

1 ק״ג סוכר
2 כוסות מים
חצי לימון עם הקליפה
1 תיון רגיל
1/2 כוס דבש
1 כפית מחית וניל

עזרים :
גלגלת זיגזג
שיפוד
מערוך

אופן הכנה:

אופן הכנת הבצק :
שמים בקערה מים , עארק , חומץ , סוכר וניל וסוכר רגיל , נטורינה ומערבבים את הרטובים יחד עד שהנטורינה מתפוררת.
מוסיפים קמח בהדרגה תוך כדי לישה ידנית עד קבלת בצק רך ואחיד ליצירת כדור.
מפזרים על כדור הבצק קמח, מכסים ונותנים מנוחה של חצי שעה.
לאחר מכן יוצרים נקניק וממנו יוצרים בין 30-35 כדורים .
שמים את הכדורים במגש ומפזרים על הכדורים קמח בנדיבות רבה , מכסים ונותנים מנוחה של לפחות 4 שעות .
( אפשר להכין לילה לפני מראש ולשמור בקירור) .
על גבי משטח מקומח לוקחים כדור ומרדדדים באמצעות מערוך לעלה דק בצורת מלבן ובאמצעות גלגלת זיגזג יוצרים פסים בעובי של בערך 1 ס״מ מבלי לצאת ממסגרת המלבן .
וכן הלאה ממשיכים עם כל הכדורים מרקם הבצק צריך להיות לא שביר ואם כי יש לקמח ולנער את עודפי הקמח מהבצק אחרי הרידוד.
מחממים בסיר רחב שמן לגובה של כ5 ס״מ , שמים את פחית השימור/ רינג בשמן ומחממים
את השמן ל160-170 מעלות ומנמיכים לאש בינונית .
לוקחים את הבצק המזוגזג ושמים בשמן , לוקחים שיפוד ועם הצד של השפיץ מסובבים במהירות ליצירת צורת פרח לכ30 שניות ומיד לאחר מכן משקים את הפרח באמצעות מצקת. מטגנים למשך כדקה כל צד , מוציאים עם מלקחיים את הרינג/ פחית והופכים צד ותוך כדי משקים עם המצקת .
מטגנים עד קבלת צבע זהוב בהיר ובועות בצק שגדלות ויוצרות מרקם פריך.
מוציאים ומנערים היטב את עודפי השמן , מניחים במסננת.
חובה שהעוגיות יצטננו היטב לפני שטובלים בסירופ.

אופן הכנת הסירופ :
שמים בסיר סוכר , מים , לימון ותיון ומביאים לרתיחה.
לאחר מכן מוסיפים את הדבש,
ומנמיכים את האש ומבשלים את הסירופ עד הסמכה כ20-30 דקות. ( ניתן להכין מבעוד מועד ולחמם במועד ההרכבה )

* הרכבת העוגיה
לוקחים את העוגיות המצוננות אחת אחת וטובלים בסירופ החם ובאמצעות כף חורים הופכים ומניחים על מסנננת או רשת וצלחת מתחת לסינון עודפי הסירופ .
מצננים ורק לאחר מכן מאחסנים . תהנו !

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎נופר זוהר‎‏ (@‏‎nofar_zohar‎‏)‎‏

קודםהקודםסלט נקטרינה ופאקוס
הבאפאד- תאי בול כמו בתאילנדהבא
שבקייה למימונה
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

Facebook Instagram Youtube Phone Envelope
מוצרים המופיעים במתכון זה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
סכין זיג זג
לרכישה
לכל המוצרים
פוסטים נוספים
הערך של מתכונים של שפים מקצועיים
למה אפשר לצפות בסדנא לבישול?
סדנת בישול עם שף מוכר
מה עושה יועץ קולינרי?
סדנאות בישול במרכז
סדנת בישול ללא גלוטן
ניווט מהיר
יצירת קשר
מלאו פרטים ואחזור אליכם
  • דף הבית
  • אודות
  • המכולת
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • דף הבית
  • אודות
  • המכולת
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • 053-3466653
  • Infonofarzohar@gmail.com
Facebook Instagram Youtube Whatsapp

ברוכים הבאים למסע הקולינרי המופלא שלי!
שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית, מבשלת באופן מקצועי 17 שנים. הבישול הוא לא רק מקצוע עבורי, אלא גם דרך חיים. הוא משלב בתוכו ערבוב של טעמים, ריחות, וסיפורים, לעיתים אני מרגישה שהמטבח בחר בי. המטבח שלי הוא עולם חדש, שבו כל החושים מתעוררים וכל הזיכרונות מתחדשים. אני מזמינה אתכם לטעום, להרגיש בבית, ולהצטרף אלי במסע הקולינרי המדהים הזה.

  • תקנון אתר - רכישה בחנות
  • תקנון סדנאות, נהלים וביטולים
  • הצהרת נגישות
  • כל הזכויות שמורות