דלג לתוכן
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • המכולת
  • שובר מתנה
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • המכולת
  • שובר מתנה
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
Facebook Instagram Youtube
0.00 ₪ 0 עגלת קניות

בצק פטנט לקובה בשר מפורק

דף הבית » בצק פטנט לקובה בשר מפורק

מצרכים

לבצק –
750 גר’ סולת
120 גרם בורגול דק – ג׳רישה – מושרית במים ומסוננת
1 כף מלח
1 כף סוכר לבן
600 מ׳׳ל מי ברז פושרים
150 מ׳׳ל שמן חמניות
כוס ורבע קמח מצה
1 כף פפריקה מתוקה
למלית –
500 גר’ בשר אונטריב / צלעות / צוואר מבושל בסיר לחץ עם 2 כוסות מים. למשך 45 דקות עד שעה לריכוך הבשר
3 בצלים לבנים גדולים, חתוכים לשערות ומקורמלים
2 כפות שמן לטיגון
1/2 כפית בהרט לקובה
1/2כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק – נשים את כל המרכיבים בקערה, ונלוש עד קבלת מרקם אחיד ודביק במקצת. מניחים בצד למשך חצי שעה למנוחה, מכוסה בניילון נצמד.
מכינים את המלית – מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים בשר ומבשלים למשך 10 דקות, תוך פירוק הבשר באמצעות כף עץ. לאחר מכן נסנן את הנוזלים ונקבל את הבשר בתבלינים.
ממלאים את הקובה – לוקחים כדור בצק, משטחים על כף היד בעזרת האצבעות בזהירות ומבלי לקרוע. שמים במרכז כף היד את הבצק, ויוצרים צורת קערה.
שמים במרכז בערך כפית מלית בשר., באמצעות האצבעות מחזיקים את הבשר שעל הבצק, ומחדדים בשנית את צורת הקערה. מהדקים את הבצק וסוגרים, תוך כדי יצירת צורה של עיגול מאורך.
לאחר שמסיימים להכין את כל הקובות מכניסים למקפיא בשביל שכל המסה תתייצב. פעולה זו מסייעת למניעת קרע בכדור במהלך הבישול וחשוב לא לוותר עליה. נטגן בשמן עמוק במשך כ-6 דקות.
להגשה- נצלחת במרכז הצלחת 2 כפות טחינה עם סלטון של ירוקים פרש, מעליו הקובה – ובתאבון ! אפשר להקפיא לחודש לפני טיגון !

 

הצגת פוסט זה באינסטגרם

 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎נופר זוהר‎‏ (@‏‎nofar_zohar‎‏)‎‏

קודםהקודםקציצות דגים עננים
הבאמרק טום יאםהבא
קובה בשר
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

Facebook Instagram Youtube Phone Envelope
מוצרים המופיעים במתכון זה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
סכין זיג זג
לרכישה
לכל המוצרים
פוסטים נוספים
הערך של מתכונים של שפים מקצועיים
למה אפשר לצפות בסדנא לבישול?
סדנת בישול עם שף מוכר
מה עושה יועץ קולינרי?
סדנאות בישול במרכז
סדנת בישול ללא גלוטן
ניווט מהיר
יצירת קשר
מלאו פרטים ואחזור אליכם
  • דף הבית
  • אודות
  • המכולת
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • דף הבית
  • אודות
  • המכולת
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • 053-3466653
  • Infonofarzohar@gmail.com
Facebook Instagram Youtube Whatsapp

ברוכים הבאים למסע הקולינרי המופלא שלי!
שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית, מבשלת באופן מקצועי 17 שנים. הבישול הוא לא רק מקצוע עבורי, אלא גם דרך חיים. הוא משלב בתוכו ערבוב של טעמים, ריחות, וסיפורים, לעיתים אני מרגישה שהמטבח בחר בי. המטבח שלי הוא עולם חדש, שבו כל החושים מתעוררים וכל הזיכרונות מתחדשים. אני מזמינה אתכם לטעום, להרגיש בבית, ולהצטרף אלי במסע הקולינרי המדהים הזה.

  • תקנון אתר - רכישה בחנות
  • תקנון סדנאות, נהלים וביטולים
  • הצהרת נגישות
  • כל הזכויות שמורות