מצרכים:
350 גר׳ במיה
6 כפות (100 גרם) שמן זית
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנטנות
6 שיני שום, כתושות
5 עגבניות טריות, קצוצות או מגוררות על פומפייה (עדיף עגבניות מזן מגי)
2 כוסות מים רותחים
1 כף רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
10 גבעולי כוסברה קצוצה
1 כפית סוכר
לבהרט של מרים –
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית פלפל אנגלי
¼ כפית קינמון
¼ כפית אגוז מוסקט, טחון
¼ כפית ג׳ינג׳ר, טחון
1 כפית מלח ים אטלנטי
¼ כפית פלפל שאטה, טחון
¼ כפית זרעי כוסברה, טחונים
אופן הכנה:
קולים את הבמיה על מחבת ללא שמן, במשך דקה וקצת משקשקים מעט את המחבת ומכבים את האש. פעולה זו נועדה "לסגור" את הבמיה שלא תיפתח בעת הבישול.
מכינים את הרוטב: שמים במחבת 6 כפות שמן זית. קוצצים בצל לקוביות קטנטנות ומטגנים על להבה בינונית תוך כדי כיסוי הסיר עד הזהבה. לאחר מכן מוסיפים את השום ומטגנים כעשר שניות, להיזהר שלא יישרף! מוסיפים את הכוסברה ומטגנים.
מוסיפים את העגבניות ומטגנים עד שהן מתרככות. "פותחים״ את הפפריקה במחבת (כלומר, מטגנים קלות) למשך כמה שניות ומוסיפים את תערובת הבהרט הרסק. מערבבים באמצעות כף עץ, לאחר כמה דקות מוסיפים את המים, ומבשלים יחד עם הבמיה על להבה נמוכה. לאחר מכן נוסיף כף סוכר, משאירים את הסיר מכוסה במכסה כחצי שעה, עד שהבמיה נימוחה ובתאבון !