דברים שלומדים בסדנת אוכל

סדנאות בישול, החלו לתפוס תאוצה כבר משנות ה-80 של המאה הקודמת. היום סדנאות אך הן רק משתכללות יותר. באמצעות סדנת אוכל, תוכלו ללמוד טכניקות וטיפים מומלצים שתיהנו להשתמש איתם. תוכלו להשתמש הרבה במיומנויות הבישול שתלמדו מאחד השפים המוכרים. סדנה לבישול, יכולה להיות חוויה נהדרת ומאוד מתגמלת. אם אתם מעוניינים ללמוד לבשל אצל המקצוענים, למטרת בישול עשיר ופיתוח מיומנויות שרק יסייעו לכם בממלכת המטבח. יש שמעוניינים להשתפר בבישול ויש כאלה שמתקדמים מתחביב למקצוע של ממש כמו להיות שף. בסדנת בישול תלמדו טכניקות של חיתוך ירקות, פירות, ארגון נכון של העבודה במטבח ועוד הרבה טיפים לבישול יעיל, מקצועי ומוצלח.

הכלים המומלצים  למטבח שלכם

שפים רבים, אשר עורכים סדנת אוכל, ימליצו לכם על כלים מקצועיים, שילוו וישרתו אתכם שנים במטבח. קחו בחשבון, כי הוצאה כספית על סכינים מקצועיים, היא אינה מבוטלת וכן, עליכם לארגן כלים נוספים שיסייעו לכם במלאכת הבישול. ההמלצה של השפים היא לרכוש כלים מקצועיים לבישול, אשר ילוו אתכם לשנים רבות. קיים למשל הבדל עצום בין עבודה עם סכין רגילה, לסכין מקצועית. זו הסיבה כי השפים תמיד ממליצים על כלים איכותיים במטבח, כך שההשקעה תשתלם לכם בטווח הרחוק. למשל אחת ההמלצות של השפים היא רכישת מחבת מברזל יצוק שאינו נשרט וגם הוא סוד לטיגון מוצלח ואוכל בריא וטעים ללא רעלים. אתם תלמדו טכניקות בישול חדשות וסודות מטבח מהשפים, אך הא'-ב' של המטבח הוא שימוש בכלים מקצועיים וחומרי גלם איכותיים.

טיפים לבישול מהמומחים

עוד טיפים שתלמדו בסדנאות שונות כמו למשל סדנת אוכל, הוא שמירה על מטבח נקי לפני ואחרי הבישול. כאשר הכול מסודר, יהיה לכם נעים לבשל ואתם תהיו מרוכזים יותר. גם מבחינת הבישול עצמו וחומרי הגלם, אתם תלמדו אילו חומרי גלם יש לרכוש להכנת מנות נפלאות וכן, כיצד לבשל בשר כמו סטייק. אחד הטיפים שהשפים הידועים נותנים לבישול סטייק הוא, לא לדקור את הסטייק באמצעות מזלג או חריצה בסכין, היות וכל העסיסיות שלו לא תישמר. עוד טיפים שתוכלו לקבל הוא שימוש באמצעות חמאה מזוקקת, שעשויה לשדרג מנות רבות. מצד שני אם מבשלים יותר את החמאה, היא עשויה להשחיר, מה שיפגע בטעמה של המנה. בסדנה לבישול, תלמדו כיצד להכין בעצמכם חמאה מזוקקת.

הוסיפו את כישרונכם האישי בבישול

אתם אמנם לומדים שיטות בישול חדשות ויעילות, אך החוכמה היא, לא לפחד ולהוסיף את כישרונכם האישי בבישול. מדובר על אמנות ויצירה. למשל טכניקות בישול חדשות, אך יש לסמוך על התחושות שלכם והטעמים האישיים שלכם. שף טוב כמו נופר זוהר, הוא זה שטועם ומוסיף קורטוב של מרכיב, או חומר גלם חדש שלמשל, אינו קיים בתפריט של המנה שאותה הוא מכין, אך מצד שני, מרכיב זה הולך נהדר עם אותה המנה. תתחילו לקבל את התעוזה של השפים שבאה רק עם הפרקטיקה בבישול. למעשה, כל מה שקשור לבישול מקצועי ואיכותי, זה הכול עניין של ניסוי וטעיה, עד שתגיעו למנות מיוחדות משלכם שלבטח תוכלו להתגאות בהן.

מדוע יש לבצע הכנות מקדימות לפני הבישול?

כל שף יוכל לומר לכם, כי יש לבצע הכנות מקדימות לפני הבישול. שימו לב שכל חומרי הגלם יהיו מוכנים בצלחות קטנות, או בכלים שמתאימים להם. כאשר כל חומרי הגלם במקומם, יהיה לכם קל לבשל. גם מבחינת הסדר, לא יישאר לכם בלגן במטבח והבישול יהיה נעים יותר. עוד טיפ מומלץ הוא, להתנסות בעוד תבלינים ולהכיר איזה תבלין חדש יכול להתאים למנה הבאה שתבשלו. תוכלו גם לקצר את זמן הבישול למשל, תפוחי אדמה בתנור, שלוקח להם זמן רב להתבשל, על מנת לקצר את זמן הבישול שלהם, יש להרתיח אותם כעשר דקות ואז לבשל אותם בתנור. בסדנאות הבישול שתבחרו, תלמדו טכניקות של אידוי, צליה ועד מאכלים הדורשים טיגון או הקפצה. באמצעות הטיפים שתלמדו מטובי השפים, תעצימו את טעמם של המנות ורוב הסיכויים שתאמצו את השיטות במטבח שלכם.

מה עוד תלמדו בסדנאות אוכל?

תזונה נכונה ושילוב נכון בין המרכיבים, מהווים את אבן היסוד בבישול מקצועי. את כל זה תלמדו  בסדנאות לבישול, וזה אף יעניין אתכם, היות וכולנו מעוניינים לאכול מזון טעים ובריא, כך שנוכל לבשל מנות נהדרות, אם לאורחי בחג, בערב שבת, או לבני המשפחה.

סדנת אוכל
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

פוסטים נוספים