דלג לתוכן
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
Facebook Instagram Youtube
0.00 ₪ 0 עגלת קניות

לחמניות באן עם קריספי פיש

דף הבית » לחמניות באן עם קריספי פיש

אתם יודעים שאצלי בבית המרוקאי מאמינים שמי שאוכל דג ניצל מדג, משמע נגד העין הרע 😂
אז שכולנו נהיה בעין טובה תמיד 🩷

מצרכים לבאן:

60 ג׳ סוכר
250 מ״ל מים פושרים
50 ג׳ קורנפלור
5 ג׳ שמרים יבשים
430 ג׳ קמח לבן
10 ג׳ (2 כפיות) אבקת אפייה
5 ג׳ מלח
25 ג׳ שמן
5 ג׳ (חצי כפית) חומץ אורז
2 פילטים של דניס /לברק

בלילת טיגון הדג:

100 גרם קמח אורז
80 מ״ל מים
קורט מלח
רוטב חמוץ מתוק לדג:
40 גרם צילי אדום טרי
15 גרם שום טרי
5 גרם שאטה יבשה
200 גרם סוכר לבן
10 גרם מלח דק
160 מ״ל חומץ 5%
90 מ״ל מי ברז
45 גרם מיץ לימון טרי
10 גרם קורנפלור
לטופינג:
דג פריך
חסה
כוסברה
נענע
מיונז יפני
טבעות צ׳ילי אדום

אופן הכנה:

מניחים את כל המרכיבים במיקסר עם וו לישה. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה עד שנוצר כדור בצק, ומגבירים את המהירות. להשאיר במשך 10 דקות עד שנוצר בצק חלק ואחיד, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים ולח במשך כשעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מכינים מראש ריבועים קטנים של נייר אפייה עליהם נניח בהמשך את הבאן ונאדה אותם. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 50 גרם כל אחת ומגלגלים לכדורים. נניח כל באן על נייר אפייה ונכסה את הכדורים במגבת למנוחה במשך 45 דקות עד שהבאנים כמעט מכפילים את נפחם. מחממים מים בסיר שהקוטר שלו מתאים בדיוק לסיר האידוי שלכם כך שתוכלו להניח אותו מעליו בצורה מושלמת. מניחים את הבאנים עם ריבועי האפייה בסלסלת אידוי ומאדים מעל סיר עם מים רותחים במשך 10 דקות (חשוב שהמים לא יהיו ברתיחה גבוהה אלא בבעבוע עדין אחרת נוצרים כתמים חומים על הבאנים) וממלאים. ניתן להכין את הבאנים מראש ולהקפיא אותם וזה יוצא מושלם! מקררים את הבאנים לאחר האידוי, מעבירים לשקית ניילון או למיכל אטום ושולפים כל פעם שמתחשק לכם באן מפשירים בסיר אידוי או במיקרוגל.
אופן הכנה לבלילת טיגון הדג: שמים את כל רכיבי הבלילה בקערה וטורפים יחד, טובלים את חתיכות הדג בבלילה ומטגנים בשמן עמוק וחם עד קבלת צבע זהוב.
אופן הכנה לרוטב: נטחן במגימיקס את הצילי, ונוציא לסיר בצד. נטחן את השום, ונוציא לסיר בצד. נוסיף לסיר את השיטה, סוכר, מלח, חומת ומים. נביא לרתיחה וננמיך את האש. בקערה נפרדת נטרוף את המיץ לימון יחד עם הקורנפלור, וכשנוצרת תערובת אחידה נוסיף לסיר ונטרוף הכל יחד היטב באש גבוהה למשך חצי דקה ונכבה.
נרכיב את הבאן: נחצה את הלחמנייה (כמו המבורגר) נשים בתחתית הבאן מיונז, חסה, עלי נענע, כוסברה, צ׳ילי, את הדג ומעליו כף של הרוטב.

 

בתאבון!

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎נופר זוהר | סדנאות בישול אסיאתיות‎‏ (@‏‎nofar_zohar‎‏)‎‏

קודםהקודםסברינה
הבאקציצות עננים לשובה של רומי גונןהבא
באן וקריספי פיש
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

Facebook Instagram Youtube Phone Envelope
פוסטים נוספים
הערך של מתכונים של שפים מקצועיים
למה אפשר לצפות בסדנא לבישול?
סדנת בישול עם שף מוכר
מה עושה יועץ קולינרי?
סדנאות בישול במרכז
סדנת בישול ללא גלוטן
ניווט מהיר
יצירת קשר
מלאו פרטים ואחזור אליכם
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • 053-3466653
  • [email protected]
Facebook Instagram Youtube Whatsapp

ברוכים הבאים למסע הקולינרי המופלא שלי!
שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית, מבשלת באופן מקצועי 17 שנים. הבישול הוא לא רק מקצוע עבורי, אלא גם דרך חיים. הוא משלב בתוכו ערבוב של טעמים, ריחות, וסיפורים, לעיתים אני מרגישה שהמטבח בחר בי. המטבח שלי הוא עולם חדש, שבו כל החושים מתעוררים וכל הזיכרונות מתחדשים. אני מזמינה אתכם לטעום, להרגיש בבית, ולהצטרף אלי במסע הקולינרי המדהים הזה.

  • תקנון אתר - רכישה בחנות
  • תקנון סדנאות, נהלים וביטולים
  • הצהרת נגישות
  • כל הזכויות שמורות