קיץ וחם והמנגו מאיה כאן שיזכיר לכם בול את קופנגאן:)
יאלללה בואו להכין מנגו סטיקי רייז
מצרכים:
2 כוסות אורז סטיקי
2 כוסות חלב קוקוס
1 כף מלח ים אטלנטי
1 כוס סוכר לבן/סוכר דקלים
1 מנגו
אופן הכנה:
משרים 2 כוסות אורז סטיקי בקערה במים קרים למשך לילה 10 שעות .
מרטיבים חיתול טטרה וסוחטים , שמים על האש סיר עם 3/4 גובה מים ועליו סלסילת במבוק לאידוי ובתוכה את החיתול בד רטוב עם האורז המסונן,
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למשך 40 דקות , אחרי חצי שעה בעזרת מלקחיים הופכים צד בזהירות, מבשלים את יתר הזמן ומכבים.
במקביל נבשל את תרכיז הקוקוס , 2 כוסות חלב קוקוס, 1 כף מלח ים אטלנטי ו1 כוס סוכר לבן או סוכר דקלים,מביאים לרתיחה ומכבים.
שופכים לקערה את האורז המאודה ואליו 3/4 מהמסה של תרכיז הקוקוס ואת היתרה משאירים בצד להגשה . מערבבים היטב ומכסים למשך שעה- שעתיים בניילון בטמפרטורת החדר,שהטעמים יכנסו לאורז והמרקם יהיה דביקי.
קולים במחבת שומשום
קולפים מנגו ומצלחתים ..לא לשכוח לשים מהסירופ כף על כל צלחת