מנגו סטיקי רייס

קיץ וחם והמנגו מאיה כאן שיזכיר לכם בול את קופנגאן:)
יאלללה בואו להכין מנגו סטיקי רייז

מצרכים:

2 כוסות אורז סטיקי
2 כוסות חלב קוקוס
1 כף מלח ים אטלנטי
1 כוס סוכר לבן/סוכר דקלים
1 מנגו

אופן הכנה:

משרים 2 כוסות אורז סטיקי בקערה במים קרים למשך לילה 10 שעות .
מרטיבים חיתול טטרה וסוחטים , שמים על האש סיר עם 3/4 גובה מים ועליו סלסילת במבוק לאידוי ובתוכה את החיתול בד רטוב עם האורז המסונן,
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למשך 40 דקות , אחרי חצי שעה בעזרת מלקחיים הופכים צד בזהירות, מבשלים את יתר הזמן ומכבים.
במקביל נבשל את תרכיז הקוקוס , 2 כוסות חלב קוקוס, 1 כף מלח ים אטלנטי ו1 כוס סוכר לבן או סוכר דקלים,מביאים לרתיחה ומכבים.
שופכים לקערה את האורז המאודה ואליו 3/4 מהמסה של תרכיז הקוקוס ואת היתרה משאירים בצד להגשה . מערבבים היטב ומכסים למשך שעה- שעתיים בניילון בטמפרטורת החדר,שהטעמים יכנסו לאורז והמרקם יהיה דביקי.
קולים במחבת שומשום
קולפים מנגו ומצלחתים ..לא לשכוח לשים מהסירופ כף על כל צלחת

 

הצגת פוסט זה באינסטגרם

 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎נופר זוהר‎‏ (@‏‎nofar_zohar‎‏)‎‏

תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

מוצרים המופיעים במתכון זה

No data was found

פוסטים נוספים