דלג לתוכן
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
Facebook Instagram Youtube
0.00 ₪ 0 עגלת קניות

מרק חרירה

דף הבית » מרק חרירה

את המרק הזה לא הכרתי בבית שלי אם לומר רק את האמת.. פגשתי בו בשנותיי הבוגרות אצל אמא של חברים התאהבתי ומאז הוא אצלי מככב , עשיתי לו דיוקים עם סבתא שלי סימי האהובה עליה השלום שהיתה בחיים, המרק הזה מוקדש לזכרה♥️

מצרכים:

כוס חומוס, מושרה למשך הלילה בהרבה מים, קלוף
⅔ כוס עדשים כתומות – שטופות ומסוננות
¼ כוס עדשים ירוקות – שטופות ומסוננות
חצי כוס גריסי פנינה – שטופים ומסוננים
8-10 עגבניות טריות ובשלות מגורדות בפומפייה
4 גבעולי סלרי גדולים קצוצים (עם העלים)
1/2 צרור כוסברה קצוצה (עם הגבעול)
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה (עם הגבעול)
6 שיני שום פרוסות
1 וחצי כוס פול ירוק מופשר או טרי (או כוס פול יבש מושרה וקלוף)
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
6 כפות שמן חמניות
½ כוס אטריות דקות מטוגנות
1 כפית כורכום
1 כפית כמון טחון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף מלח ים אטלנטי
להסמכה:
כף גדושה קמח לבן
כף גדושה רסק עגבניות

אופן הכנה:

מחממים את השמן למרק בסיר גדול. מטגנים את האטריות למשך 2-4 דקות עד להזהבה ומוציאים הצידה. לאחר מכן מוסיפים את הסלרי והשום ומטגנים אגב ערבוב 3-4 דקות עם מכסה מעל להבה בינונית, מוסיפים את החומוס, העדשים, הפול, בערך 2/3 מעשבי התיבול הקצוצים (כוסברה+פטרוזיליה) והעגבניות המגוררות. מוסיפים 6-7 כוסות מים, כורכום, פלפל שחור ומלח (מתחילים בכף ומוסיפים עוד בהמשך לפי הצורך). מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שעולה לפני השטח. מבשלים מעל להבה בינונית במשך שעה – שעה ורבע או עד שגרגרי החומוס רכים. אם רואים במהלך הבישול שהמרק מסמיך מדי, מוסיפים עוד מים. חשוב לבחוש מדי פעם שהקטניות לא ידבקו לתחתית.
אם מכינים בסיר לחץ: מוסיפים 8 כוסות מים. אוטמים את הסיר עם המכסה את הסיר, מביאים ללחץ מלא ואז מבשלים מעל להבה בינונית 20-25 דקות. משחררים את הלחץ וממשיכים לפי ההוראות.
ממשיכים בהכנת המרק: אחרי שהקטניות התרככו, מוסיפים למרק את הגריסים ואת שאר עשבי התיבול הקצוצים ומבשלים 5-10 דקות, עד שהתרככו מעט מוסיפים את האטריות ומבשלים 5 דקות נוספות, עד שהאטריות רכות ואז את הכמון.
בקערה מערבבים את רסק העגבניות עם הקמח הלבן לקבלת משחה אחידה. מוסיפים למשחה 2 מצקות מרק, אחת אחרי השנייה, ומערבבים היטב בין מצקת למצקת כדי לקבל תערובת חלקה. מוסיפים את התערובת למרק ומביאים לרתיחה.. משבשלים עוד חצי דקה. מוסיפים למרק את מיץ הלימון, ואז טועמים ומתבלים במלח, פלפל, עוד מיץ לימון לפי הטעם. אם המרק סמיך מדי (בכל שלב), ניתן להוסיף עוד מים. מגישים עם כוסברה טרייה/סלרי קצוץ טרי מעל.

*המרק נשמר בקירור 4 ימים.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎נופר זוהר | סדנאות בישול אסיאתיות‎‏ (@‏‎nofar_zohar‎‏)‎‏

קודםהקודםבון בו נאם בו בקר
הבאסלרי חמוץהבא
מרק חרירה
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

Facebook Instagram Youtube Phone Envelope
פוסטים נוספים
הערך של מתכונים של שפים מקצועיים
למה אפשר לצפות בסדנא לבישול?
סדנת בישול עם שף מוכר
מה עושה יועץ קולינרי?
סדנאות בישול במרכז
סדנת בישול ללא גלוטן
ניווט מהיר
יצירת קשר
מלאו פרטים ואחזור אליכם
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • 053-3466653
  • [email protected]
Facebook Instagram Youtube Whatsapp

ברוכים הבאים למסע הקולינרי המופלא שלי!
שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית, מבשלת באופן מקצועי 17 שנים. הבישול הוא לא רק מקצוע עבורי, אלא גם דרך חיים. הוא משלב בתוכו ערבוב של טעמים, ריחות, וסיפורים, לעיתים אני מרגישה שהמטבח בחר בי. המטבח שלי הוא עולם חדש, שבו כל החושים מתעוררים וכל הזיכרונות מתחדשים. אני מזמינה אתכם לטעום, להרגיש בבית, ולהצטרף אלי במסע הקולינרי המדהים הזה.

  • תקנון אתר - רכישה בחנות
  • תקנון סדנאות, נהלים וביטולים
  • הצהרת נגישות
  • כל הזכויות שמורות