מרק נודלס עם כדורי עוף – קואיטיאו יש ג׳אנר שלם של סגנונות אוכל רחוב ברחבי ממלכת סיאם , אחד החביבים עלי הוא קואיטיאו ..הם פזורים בכל פינת רחוב .. יש ציר לבחירה שהוא עיקר המנה , בהיר וצלול או ציר כהה שתיבולו שונה מעט ומשלב תבלינים סיניים ..כל דוכן וסגנונו האישי אבל החוט המקשר בין כולם שיהיה ציר ויהיו אטריות על שלל סוגיהן ובשר לבחירה בכדורי קציצה / נתח של עוף שהתבשל בשלמותו ועוד.
התאילנדים אוכלים אותם לבוקר צהריים וערב
מצרכים – עבור 2 סועדים
1.2 ליטר ציר כנפיים
6 שיני שום שבורות וקצוצות
1 מקל למון גראס דפוק וקשור
3 גבעולי בצל ירוק חתוך למקטעים
3 סלייסים של גלאנגל קפוא / טרי / יבש
8 עלי כפיר ליים טרי / קפוא
1 בצל לבן קטן חתוך לשישיות
1 כפית מלח ים אטלנטי
2 כפות סויה
½ כף סוכר לבן
מיץ מ-½ ליים
לכדורי עוף:
150 גרם חזה עוף טחון
¼ כפית פלפל לבן
1 כף סויה
1 שן שום כתוש
5 עלי בזיליקום תאילנדי קצוץ
¼ כפית גינג׳ר מגורד
4 כפות מים
1 כף שמן חמניות
לסלסת ירוקים:
¼ צרור כוסברה קצוצה (עם הגבעול)
2 מקלות בצל ירוק קצוץ לטבעות
3 צ׳ילי תאילנדי פרוס טבעות
1 כף פיש סוס
מיץ מ-1 ליים
אופן הכנה
להכנת הכדורי עוף- נערבב את כל המצרכים יחד, נוסיף את המים והשמן ונעבד, נביא למנוחה של 30 דקות במקרר. לאחר המנוחה- נעבוד עם ידיים משומנות – ונכדרר את התערובת לכדורי עוף.
להכנת המרק- נשים בסיר את ציר הכנפיים עד לרתיחה, ברגע שהציר רתח נשים בסיר את הבצל לבן, בצל ירוק, גלאנגל, שום, כפיר ליים, מלח, סויה, סוכר – ונבשל למשך 10 דקות על אש גבוהה. לאחר מכן נוציא את הגלאנגל, כפיר ליים ולמון גראס- שלא יוציאו מרירות במרק.
נוסיף את כדורי הבשר, למרק ואת הנודלס ונבשל למשך 10 דקות.
להכנת סלסלת הירוקים- מערבבים את כל המצרכים יחד בקערה.
נמזוג את המרק לקערה (לא לפספס נודלס וכדורי עוף) ונאכל יחד עם הסלסלה – בתאבון !