דלג לתוכן
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
Facebook Instagram Youtube
0.00 ₪ 0 עגלת קניות

משטחי תאנים ופירורים של סבתא סימי

דף הבית » משטחי תאנים ופירורים של סבתא סימי

מצרכים:

200 גרם חמאה קרה או מחמאה
1 כוס סוכר לבן
1 ביצה שלמה
3 כוסות קמח לבן
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
4 כפות מים
1 כף ברנדי
2 שקיות סוכר וניל
למילוי:
1 כוס ריבת תאנים ביתית או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים
חופן אגוזי מלך קצוצים
לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במעבד מזון מערבבים קמח עם סוכר, אבקת אפייה ומלח.
חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומוסיפים לקמח תוך ערבוב עד ליצירת בצק פירורי.
מוסיפים את הביצה, ואם לא התקבל בצק אחיד, מוסיפים כמה טיפות מים ומערבבים שוב.
מוציאים 1/4 מכמות הבצק ומניחים בצד (זה הבצק שישמש לפירורים). מניחים למנוחה של חצי שעה – את רבע הבצק לפירורים שמים במקפיא, ואת יתר הבצק במקרר.
לאחר המנוחה, מרדדים את 3/4 הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי של חצי ס״מ ומעבירים לתבנית.
מורחים שכבה נדיבה של ריבת תאנים, מפזרים מעט אגוזים קצוצים ומגרדים מעל את רבע הבצק ששמרתם בצד בפומפייה לפירורים.
מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים 30-35 דקות עד שהבצק מקבל גוון שחום בהיר.
מצננים לחלוטין, חותכים לריבועים ומפזרים מעל אבקת סוכר. בתיאבון! ❤️ מומלץ לאחסן בקירור על מנת שלא יווצר עובש

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎נופר זוהר‎‏ (@‏‎nofar_zohar‎‏)‎‏

קודםהקודםבלינצ׳ס פטנט
הבאחלת שום נתלשתהבא
משטחי תאנים ופירורים
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

Facebook Instagram Youtube Phone Envelope
פוסטים נוספים
הערך של מתכונים של שפים מקצועיים
למה אפשר לצפות בסדנא לבישול?
סדנת בישול עם שף מוכר
מה עושה יועץ קולינרי?
סדנאות בישול במרכז
סדנת בישול ללא גלוטן
ניווט מהיר
יצירת קשר
מלאו פרטים ואחזור אליכם
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • 053-3466653
  • [email protected]
Facebook Instagram Youtube Whatsapp

ברוכים הבאים למסע הקולינרי המופלא שלי!
שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית, מבשלת באופן מקצועי 17 שנים. הבישול הוא לא רק מקצוע עבורי, אלא גם דרך חיים. הוא משלב בתוכו ערבוב של טעמים, ריחות, וסיפורים, לעיתים אני מרגישה שהמטבח בחר בי. המטבח שלי הוא עולם חדש, שבו כל החושים מתעוררים וכל הזיכרונות מתחדשים. אני מזמינה אתכם לטעום, להרגיש בבית, ולהצטרף אלי במסע הקולינרי המדהים הזה.

  • תקנון אתר - רכישה בחנות
  • תקנון סדנאות, נהלים וביטולים
  • הצהרת נגישות
  • כל הזכויות שמורות