מתכון לגיבץ׳ ירקות

מצרכים:

3 פלפל שושקה אדום
2 בטטות בינוניות
3 בצל לבן בינוני
2 פלפל ירוק חריף
4 שיני שום
1/4 קילו שעועית ירוקה
2 זוקיני
1 חציל בלאדי בינוני
3 תפוחי אדמה
4 עגבניות מגי או שרי
1 ו1/2 כפות מלח ים
1 כף סוכר
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף רסק עגבניות איכותי
1 וחצי כוס מים רותחים 

אופן הכנה- 

חותכים את הירקות בסגנון גס כפרי, בגודל אחיד, ואת השעועית משאירים שלמה. מחממים תנור מראש ל200 מעלות.
בסיר סוטאג׳ רחב מוסיפים 4 כפות שמן זית וצורבים את הירקות עד לקבלת צבע זהוב, כך שכל ירק בתורו יקבל צריבה. מוסיפים את הירקות הצרובים חזרה לסיר, מוסיפים רסק עגבניות ואת יתר התבלינים.
טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי צורך, מעבירים את הירקות לתבנית רחבה ומכניסים לתנור למשך 35-40 דקות עד שהירקות משחימים.

גיבץ׳ ירקות
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

פוסטים נוספים