מצרכים ל8 פיתות –
500 גרם קמח
15 גרם שמרים טריים
15 גרם סוכר לבן
3/4 כף מלח
1 ו1/2 כפות מים
1 ו1/2 כפות שמן זית
אופן הכנה:
לאחר ההתפחה מפילים על הבצק על מגש מקומח, ומחלקים לכדורים של 100 גרם . מכדררים תוך כדי קיפולים של הבצק כדי שהפיתה תצא לנו אוורירית
נותנים מנוחה של 20 דקות לכדורים
לאחר המנוחה פותחים את הפיתות לקוטר שאתם אוהבים – את הפיתות הפתוחות מניחים על סלסלה עם מגבת
מלהיטים את המחבת, (ללא שמן!!) ומנמיכים לפני הכנסת הפיתות
כשמתחילים בועות על הבצק זה הזמן להפוך – יש להפוך מספר פעמים בהדרגה כדי שהפיתה לא תישרף
כל פעם שיוצאת בועה הופכים את הפיתה
אחרי שהפיתה התנפחה למקסימום שלה צריך להפוך בפעם האחרונה
מניחים בסלסלה שהוכנה מראש עם מגבת ומכסים אותה כדי שהאדים שלה ישמרו על הנפיחות