מתכון סום טאם קאו פוד

מצרכים:

15 גרם (2) שיני שום
2 צילי אדום
1 עגבנייה
40 גרם סוכר דקלים
70 גרם מיץ ליים
3 קלחי תירס טריים מזן מתוק 

 

אופן הכנה: 

מתחילים בהכנת הרוטב- שמים במכתש ועלי שום וכותשים, לאחר מכן מוסיפים צ׳ילי וכותשים, עגבנייה וכתושים, מוסיפים את הסוכר דקלים ומחממים אותו עם הכותש עד שהוא נמס לגמרי, מוסיפה את הרוטב דגים וכותשים, מיץ ליים וכותשים. 

לאחר שהרוטב מוכן מוסיפים למכתש ועלי את גרעיני התירס, מערבבים ומצלחתים – בתאבון !

סום טאם תירס
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

פוסטים נוספים