מצרכים:
2 כוסות אורז יסמין מבושל
1/2 כוס אננס
1 גזר
1 בצל לבן
1 זוקיני קטן
1 תירס לבן
1/2 פלפל שושקה / גמבה
1/2 צ׳ילי
3 מקלות בצל ירוק
6-8 שיני שום
כף וחצי ג׳ינג׳ר
1 כוס אפונה
1/2 כפית פלפל לבן גרוס
7 כפות שמן חמניות
3 כפות סויה
1 ביצה
חצי כוס כוסברה
כף שומשום לבן קלוי
אופן הכנה:
מרוקנים את האננס מהתכולה, שומרים את הקליפה וחותכים את הפרי לקוביות
נחתוך את שאר הירקות לקוביות- גזר, זוקיני, בצל, פלפל שושקה, צ׳ילי
מגלפים את גרעיני התירס (ללא בישול)
פורסים את הבצל ירוק לטבעות קטנות
קוצצים וכותשים את הג׳ינג׳ר , שום
טוחנים פלפל לבן במכתש ועלי
מלהיטה את הווק ומוסיפה 6 כפות שמן חמניות ומטגנים לפי הסדר- בצל, גזר, פלפל שושקה, צ׳ילי, ג׳ינג׳ר, זוקיני
מרווחת את הסיר ושמה את האננס באמצע וממשיכה לטגן
מרווחת שוב ושמה תירס לבן, אפונה ומטגנת
חורכת את השום
לאחר מכן מוסיפים כף שמן, מייצרת גומה באמצע וזורקת לבפנים ביצה – מתחילה לקשקש את הביצה שתקבל טעם מעושן .
מפנה הכל הצידה ומוסיפה את האורז המבושל, סויה, פלפל לבן וכוסברה
במחבת נפרדת קולים שומשום לבן
ולסיום מצלחתים את האורז בתוך האננס שחתכנו בהתחלה, מקשטים עם שומשום קלוי ובתאבון