מצרכים:
500 גרם עוף טחון
1 כפית כורכום
1 כף אבקת שום
1 כף שטוחה מלח דק
1 כף גדושה פפריקה
4 כפות סודה (מים קופצים)
3 כפות שמן
לקטשופ ביתי:
1 כוס מחית עגבניות קלה במרקם חלק
2 כפות סוכר
2 כפות חומץ 5%
50 גרם שורש סלרי
חצי כפית מלח ים אטלנטי
לציפוי:
פירורי לחם
קורט מלח ים אטלנטי
קורט פלפל
כוס מים
אופן הכנה:
להכנת הנאגטס- בקערה נלוש את הבשר יחד עם כל התבלינים, המים והשמן. אחרי שהתקבלה מסה אחידה, ניקח קרש חיתוך ונפרוס עליו ניילון נצמד, על הניילון נניח ונשטח את העוף הטחון עד לגובה 1 ס״מ. לאחר מכן נכסה את הכל בניילון. ונסמן עם סכין חיתוך לקוביות בגודל של כ3 ס״מ ונכניס למקפיא למשך 4 שעות.
להכנת הקטשופ הביתי- נכניס את כל המרכיבים לסיר, ונביא לרתיחה עד לבעבוע ולאחר מכן ננמיך לאש קטנה למשך 30 דקות נוספות. במהלך הבישול נערבב עם לקקן.
אחרי שהמלית קפאה- ניקח 2 קערות ובאחת מהן נשים מים ובשנייה נערבב פירורי לחם עם המלח והפלפל. נוציא את הניילון ונחתוך את הנגאטס לריבועים. נטבול במים ולאחר מכן בפירורי לחם. נסדר הכל במגש, נרסס עם ספריי שמן ונכניס לתנור לאפייה על 200 מעלות טורבו למשך 10 דקות עד להזהבה.
נגיש ונאכל יחד עם הקטשופ הביתי שהכנו – בתאבון !
ממליצה להכין כמות גדולה מראש, ניתן לשמור את הנאגטס במקפיא ולאפות כל פעם כמות קטנה מתי שתרצו 🙂