אמס / אגרול תחרה/ ספרינג רול תקראו לו איך שתרצו ביבשת אסיה לכל מדינה הרול הפריך שלה והקסם הייחודי שמאפיין את טעמי המדינה שממנה הוא בא.. כשאני מטיילת באחת ממדינות אסיה תמיד יהיה על השולחן סוג של אגרול מטוגן כי אין כיף כזה לפתיחת הארוחה , הפריכות והרעננות של הרוטב פותחים את התאבון ועושים חשק לזלול.. לכו להכין קל ממש.
מצרכים:
דפי אורז תחרה
למלית העוף:
250 גר פרגית קצוצה
כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
3 כפות סויה בהירה
1/2 כפית פלפל לבן /שחור גרוס
2 כף שמן שומשום
1 כוס אטריות שעועית מבושלות וגזורות
אופן הכנה :
לגזור את האטריות במספריים לקצוץ את הכוסברה והבצל ירוק להוסיף לעוף את התבלינים הסויה והשמן ולערבב היטב .
לגלגול:
ממליצה לעבוד על קרש חיתוך יבש , מוציאים מהמקפיא את דף האורז 10 דק לפני שרוצים למלא , מניחים את הדף במרכז הקרש חיתוך וליד קערת מים פושרים , טובלים את הידיים במים ומנערים מעודפים ומלטפים את הדף בעדינות עם המים בלי להגזים אחרת הדף ניקרע ! אחרי שהרכבנו את הדף תנו לו מנוחה של חצי דקה לספוח את מעט המים ולהתרכך , שמים מילוי בחלק התחתון באמצע ומדמיינים כמעין סגירת דלת ימין מעל המלית וסגירת דלת שמאל ואז מגלגלים תוך הידוק עד לאגרול מושלם ! מאחסנים כחצי שעה בהקפאה ואז מטגנים בשמן רדוד כ-2 ס״מ גובה עד שנעשה פריך ומעט מאוד זהוב .
להגשה:
חסה
נענע
כוסברה
רוטב נאמס
30 גרם צ׳ילי אדום
20 גרם שום
70 גרם מיץ ליים
60 גרם רוטב דגים
50 גרם סוכר לבן /דקלים
אופן הכנת הרוטב:
נקצוץ במעבד מזון שום ונעביר לקערה , אחריו נקצוץ את הצ׳ילי ונעביר כם אותו לקערה , נקלף ליים ונקצוץ את הבשר ללא הקליפה ונוסיף גם אותו לקערה, במעבד מזון נשים סוכר , מיץ ליים ורוטב דגים ונטחן עד שהסוכר נמס, נוסיף הכל לקערה ונערבב.