סלט לימה יווני מרענן

מצרכים:

1 כוס שעועית לימה (אחרי השרייה)
1/2 כוס עלי פטרוזיליה ללא הגבעול
3 גבעולי שמיר, מופרדים רק לעלים
1 בצל סגול קטן, פרוס לחצאי ירח
2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
2 שני שום, כתושות
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בין יין לבן

אופן ההכנה:

משרים ללילה (8 שעות) את השעועית בקערה עם מים עד לכיסוי, שופכים את המים ומוסיפים מים נקיים, מביאים לרתיחה.
מסירים את הקצף העודף שנוצר מהשעועית ומבשלים כשעה על אש נמוכה עד שהשעועית רכה, מסננים שוטפים ומניחים בקערה.
קוצצים את עלי הפטרוזיליה והשמיר ומוסיפים לקערה, פורסים את הבצל ומוסיפים לקערה ביחד עם השום הכתוש, העגבניות הקצוצות, מלח, פלפל, חומץ ושמן זית, מערבבים היטב ומגישים קר. בתאבון!

מאזט לימה
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

פוסטים נוספים