מצרכים:
לבצק-
500 גרם קמח
1 שקית אבקת אפייה (10 ג)
1 כפית שמרים (5 ג)
100 גרם שמן קנולה
200 מ״ל מי בישול חומוס
חצי כפית מלח
כפית סוכר
למלית-
2 כוסות חומוס מזן הדס מבושלים
5 שיני שום
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית שאטה גרוס
1 כף מלח
1 כפית לימון כבוש
1/2 כפית כמון
אופן הכנה-
לוקחים 2 כוסות חומוס מזן הדס, משרים למשך 10 שעות ולאחר מכן מבשלים היטב עד לריכוך. תוך כדי הבישול החומוס מכוסה תמיד במים (אם רוצים לזרז את התהליך, אפשר להוסיף חצי כפית אבקת אפייה/ סודה לשתייה). בתום הבישול, כשהחומוס מוכן, יש לסנן ולשמור את מי הבישול.
מכינים את הבצק- שמים בקערה את כל היבשים ומערבבים ולאחר מכן מוסיפים את המים והשמן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד. נותנים מנוחה של חצי שעה.
לאחר מכן מכינים את המלית- מוסיפים לחומוס המבושל את כל שאר הרכיבים של המלית, ומועכים עם מכתש ועלי/ מועך המיועד לפירה.
מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס״מ – מניחים את המלית בנדיבות במרכז העיגול, מקפלים לחצי ומהדקים היטב כמו רביולי בעזרת האצבעות. עם מזלג עושים דוגמה בדפנות.
מחממים בסיר שמן עמוק ומטגנים את הסמבוסקים עד להזהבה תוך כדי השקיית הסמבוסק בשמן בעזרת כף. מסננים משמן ובתאבון !