פאננג קארי עם בקר

מצרכים:

למשחת קארי-
7 צ׳ילי פפריקה מיובשים מושרים במים כתושים
1 כף מלח ים
1/4 כוס שאלוט חתוך קצוץ
1/2 כף ג׳ינג׳ר כתוש
1 כף שורש כוסברה (או גבעול)
5 עלי כפיר ליים
1 כף זרעי כוסברה קלויה
1/2 כפית כמון
1/4 כפית שאטה טחון
6 שיני שום כתושות
2 פלפל יבש חריף
לווק-
1 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס מים
1 כף רוטב דגים
1 כף סוכר דקלים
1/4 כוס בזיליקום תילאנדי
3 עלי כפיר ליים
8 כפות שמן חמניות
2 כפות בוטנים מטוגנים קצוצים
300 גרם בקר נתח שייטל / איירון פלאט

אופן הכנה:

להכנת המשחה – שמים בקערה עם מים רותחים את הפלפלי פפריקה שלמים מיובשים מתוקים
טוחנים במגמיקס את המצרכים, דבר אחר דבר, פלפלים יבשים, שאלוט, ג׳ינג׳ר, גבעולי כוסברה, שום וצילי יבש חריף
במכתש ועלי כותשים זרעי כוסברה, ומלח ים ומוסיפים לקערה שאליה טחנו את הכל חצי כפית כמון ומערבבים היטב

שמים בווק 8 כפות שמן חמניות ומוסיפים את משחת הקארי על חום בינוני ומטגנים קלות ל2-3 דקות תוך ערבוב ומוסיפים סוכר דקלים

במקביל מבשלים את הבשר- שמים 1 כוס חלב קוקוס ו1/2 כוס מים. מבשלים למשך רבע שעה ומכבים

לוקחים את הבשר עם חלב הקוקוס ושופכים לווק – בשלב זה מגבירים את האש ומוסיפים את הבוטנים
מוסיפים כפיר ליים ובזיליקום תילאנדי ומכבים. לאחר הכיבוי מוסיפים 1 כף פיש סוס
מגישים עם אורז.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by נופר זוהר (@nofar_zohar)

פאננג קארי עם בקר
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

פוסטים נוספים