פיש אנד צ׳יפס צ׳רמלה

 מצרכים:

דג דניס
2 תפוחי אדמה בינוניים

לטמפורה- 

100 גרם קמח אורז
80 גרם מי קרח
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור גרוס

לרוטב צורמלה – 

1 כוס כוסברה מופרדת לעלים
חצי כוס עלי פטרוזיליה
3 שיני שום
חצי כפית מלח גס
1 כף גדושה פפריקה
רבע כפית שאטה יבש
חצי כפית כמון
5 כפות חומץ 5%
כפית סוכר
4 כפות שמן חמניות 

להכנת הצורמלה –

קוצצים את הכוסברה, פטרוזיליה ושום ומערבבים על הקרש עם מלח עד לריכוך העלים, מוסיפים את יתר המרכיבים של הרוטב עד לשילוב טעמים- אמור להתקבל טעם של מתוק, חמוץ חריף. 

חורצים את הדג וממליחים . ניתן לדג מנוחה של כ10 דקות עם המלח .

נחתוך את התפוחי אדמה עם סכין זיג זג, נערבב ונטגן את הצ׳יפס עד להזהבה 

ניקח את הדג ונטבול אותו בטמפורה שהכנו, שיספוג וייכנס היטב ונטגן את הדג .

פיש אנד ציפס צ׳רמלה
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

פוסטים נוספים