דלג לתוכן
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
Facebook Instagram Youtube
0.00 ₪ 0 עגלת קניות

קדרת אסאדו וארטישוק ירושלמי

דף הבית » קדרת אסאדו וארטישוק ירושלמי

שבת המלכה בפתח ואני אוהבת בשישי להכין דברים יותר חגיגיים מבאמצע שבוע , אצלי בבית כילדה בשר היה על השולחן רק בשבתות ובחגים לכם תמיד הוא יותר חגיגי עבורי , כשהטמפרטורה בחוץ נמוכה נתח שומני מאוד מנחם ומחמם .

מצרכים:

1 ק״ג אסאדו
800 גרם ארטישוק ירושלמי
½ כפית מלח ים
½ כפית פלפל שחור
2 כפות סוכר חום
7 ענפי תימין
1/2 כפית משייה
10 שיני שום
500 מ״ל ציר בקר

אופן הכנה:

נלהיט מחבת פסים, נמליח ונפלפל את האסאדו ונצרוב על המחבת משתי הצדדים כ2 דק מכל צד, עד לקבלת צבע זהוב עמוק. נשטוף היטב את הארטישוק הירושלמי ונחצה אותם לחצי לאורך. במגש נשים נייר אפייה, עליו את האסאדו, ונקשט בחגיגיות את האסאדו מסביב עם ארטישוק ירושלמי, נוסיף עוד טימין, ושום. נפזר מעל הכל את הסוכר החום, פלפל שחור, משייה, מלח גס ומעל הכל את הציר. נכסה מעל בנייר אפייה ומעליו בנייר כסף – נאטום את המגש לגמרי ! נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו למשך 30 דקות. ואז ננמיך את התנור ל150 מעלות לבישול נוסף של שעתיים. לאחר השעתיים נוריד את נייר הכסף והאפייה שכיסינו איתם את האסאדו, נעלה את התנור ל220 מעלות, ונבשל למשך 15 דקות נוספות. בתאבון!

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎נופר זוהר | סדנאות בישול אסיאתיות‎‏ (@‏‎nofar_zohar‎‏)‎‏

קודםהקודםעוגיות רייפעת
הבאנודלס קימצ׳יהבא
קדרת אסאדו וארטישוק ירושלמי
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

Facebook Instagram Youtube Phone Envelope
פוסטים נוספים
הערך של מתכונים של שפים מקצועיים
למה אפשר לצפות בסדנא לבישול?
סדנת בישול עם שף מוכר
מה עושה יועץ קולינרי?
סדנאות בישול במרכז
סדנת בישול ללא גלוטן
ניווט מהיר
יצירת קשר
מלאו פרטים ואחזור אליכם
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • 053-3466653
  • [email protected]
Facebook Instagram Youtube Whatsapp

ברוכים הבאים למסע הקולינרי המופלא שלי!
שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית, מבשלת באופן מקצועי 17 שנים. הבישול הוא לא רק מקצוע עבורי, אלא גם דרך חיים. הוא משלב בתוכו ערבוב של טעמים, ריחות, וסיפורים, לעיתים אני מרגישה שהמטבח בחר בי. המטבח שלי הוא עולם חדש, שבו כל החושים מתעוררים וכל הזיכרונות מתחדשים. אני מזמינה אתכם לטעום, להרגיש בבית, ולהצטרף אלי במסע הקולינרי המדהים הזה.

  • תקנון אתר - רכישה בחנות
  • תקנון סדנאות, נהלים וביטולים
  • הצהרת נגישות
  • כל הזכויות שמורות