מצרכים
לקציצות
600 גרם פילה דג טרי, ללא עור ואדרות, שלם או טחון (מומלץ לברק טרי. בנוסף מתאימים דגים כמו בורי, מוסר, ודניס)
1 בצל לבן קטן, קלוף וקצוץ גס
1 תפוח אדמה קטן, קלוף וקצוץ גס
5 שיני שום, קלופות וקצוצות גס
1/4 צרור פטרוזיליה (עלים בלבד)
1/4 צרור כוסברה, קצוצה גס (עם הגבעולים)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה מלח
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית שאטה חריף
1/2 כפית כמון טחון
1/3 כוס שמן חמניו
ת
1/3 כוס מים
1/4 כפית משיה
לרוטב:
2 פלפלים מיובשים חריפים
1 פלפל צילי טרי
3-4 מיובשים מתוקים
4-5 שיני שום, קלופות ופרוסות
חופן קטן גבעולי כוסברה ופטרוזיליה (אנחנו השארנו שלמים, יכולים לקצוץ אותם גס או דק)
8 עגבניות בשלות, מגורדות על פומפייה או מרוסקות בבלנדר
1/4 כוס שמן חמניות
1 כפית פלפל שחור
2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
כף מלח ים אטלנטי
כף סוכר
¼ כפית משיה
1 כוס מים רותחים / ציר ירקות
אופן הכנה:
שמים במעבד מזון את הדג, בצל, תפוח אדמה, פטרוזיליה, כוסברה, שום וטוחנים למרקם חלק.
לאחר מכן מעבירים את המסה לקערה, נוסיף את התבלינים, המים והשמן ונלוש למשך כ- 4 דקות. נכסה את הקערה בניילון נצמד ונכניס למקפיא למנוחה לשעה לפחות.
להכנת הרוטב – בסיר רחב נשים את השמן ונוסיף את הפלפלים היבשים, מטגנים מעל להבה ביונית לחצי דקה עד שהפלפלי משנים צבע ונראים כהים יותר. נוסיף אל הסיר שום פרוס, פפריקה, ועשיה ונטגן לחצי דקה נוספת. נוסיף את העגבניות המורדות ואת הכוס מים ונערבב היטב. נתבל במלח, פלפל, סוכר ומשיה ונבשל מעל להבה נמוכה.
בזמן שהרוטב מתבשל, נוציא את תערובת הדג מהמקרר ובידיים רטובות או משומנות מעצבים קציצות בגודל כדור שטוח. לאחר מכן נכניס את הקציצות לרוטב וננענע את הסיר כדי שהקציצות יתכסו ברוטב. נכסה את הסיר ונבשל על להבה בינונית למשך 15 דקות. וזהו הקציצות מוכנות! בתאבון !