דלג לתוכן
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
Facebook Instagram Youtube
0.00 ₪ 0 עגלת קניות

קציצות חרשוף

דף הבית » קציצות חרשוף


זמן הכנה: 40 דקות
זמן בישול: 1 שעה
כמות: 4 מנות
רמת קושי: בינוני

מצרכים:
10 גבעולי חרשוף מנוקים מסיבים
חצי כוס פול ירוק
למילוי:
500 גרם בשר צלעות טחון
¼ כוס כוסברה קצוצה
¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח דק
½ כפית פלפל שחור
קורט משייה
קורט פלפל אנגלי
קורט אגוז מוסקט
⅓ כוס מים קרים
6 כפות שמן חמניות
1 בצל בינוני מקורמל מבעוד מועד
לרוטב:
2 פלפל טרי חריף אדום
4 פלפל מתוק יבש
6 שיני שום
6 כפות שמן חמניות
1 ו1/2 כפות פפריקה בשמן
3 כוסות ציר עוף/ בקר/ מים רותחים עם אבקת מרק איכותית
1 כפית מלח ים אטלנטי
1 כפית סוכר
1 כפית פלפל שחור
¼ כפית משייה
1 אצבע כורכום טרי
מיץ סחוט מ-2 לימונים

אופן הכנה:
מטפלים בגזעי החרשוף – בוחרים צרור של גבעולים ירוקים שאינם שבורים או יבשים בצבע ירוק עז. מסירים את הקוצים שבצד באמצעות סכין, ולאחר מכן מגלפים את הסיבים הקשים בעזרת קולפן חד, מלמעלה למטה. מעצבים את הגזע לצורת אצבע באורך 4 ס”מ ומניחים בקערה עם מים ולימון כדי למנוע שחיקה.
מבשלים את הגבעולים בסיר גדול מלא במים (כמו לבישול פסטה) עם כף גדושה של כורכום עד רתיחה. שמים את גזעי הארטישוק במים ומבשלים עם מכסה עד ריכוך, כ-30-40 דקות. מסננים ומניחים לצינון.
מכינים את המילוי – מערבבים בקערה את כל מצרכי המילוי ולשים היטב במשך חמש דקות. מכניסים למקרר למנוחה של 40 דקות.
מכינים את הרוטב – מטגנים את הפלפל החריף, שום וכרוכום בסיר עם מעט שמן במשך דקה. מוסיפים את הפלפלים היבשים ומטגנים עוד מספר שניות. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומוסיפים את ציר העוף או מים. מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול ומוסיפים את המשייה.
ממלאים את גזעי הארטישוק – ממלאים כף אחת או יותר ממלית הבשר (בהתאם לגודל) על הגבעול, משטחים את הבשר על צד אחד של הגבעול, ועוטפים כך שהשוליים יהיו עטופות אקסטרה (כי הבשר מתכווץ בבישול). 
לאחר מכן מניחים אותם בסיר עם הרוטב.
בעונה-נוסיף חצי כוס פול ירוק, ונבשל הכל יחד עם מכסה במשך 40 דקות על להבה נמוכה או עד שהגבעולים מתרככים ונמסים בפה.
נכבה את האש, נסחט את הלימונים ונוסיף את הבשר של הלימון, נבשל למשך 10 דקות נוספות- ותהנו.
בתאבון!

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎נופר זוהר | סדנאות בישול אסיאתיות‎‏ (@‏‎nofar_zohar‎‏)‎‏

קודםהקודםגיוזה במילוי עוף
הבאמגש על האשהבא
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

Facebook Instagram Youtube Phone Envelope
פוסטים נוספים
הערך של מתכונים של שפים מקצועיים
למה אפשר לצפות בסדנא לבישול?
סדנת בישול עם שף מוכר
מה עושה יועץ קולינרי?
סדנאות בישול במרכז
סדנת בישול ללא גלוטן
ניווט מהיר
יצירת קשר
מלאו פרטים ואחזור אליכם
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • 053-3466653
  • [email protected]
Facebook Instagram Youtube Whatsapp

ברוכים הבאים למסע הקולינרי המופלא שלי!
שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית, מבשלת באופן מקצועי 17 שנים. הבישול הוא לא רק מקצוע עבורי, אלא גם דרך חיים. הוא משלב בתוכו ערבוב של טעמים, ריחות, וסיפורים, לעיתים אני מרגישה שהמטבח בחר בי. המטבח שלי הוא עולם חדש, שבו כל החושים מתעוררים וכל הזיכרונות מתחדשים. אני מזמינה אתכם לטעום, להרגיש בבית, ולהצטרף אלי במסע הקולינרי המדהים הזה.

  • תקנון אתר - רכישה בחנות
  • תקנון סדנאות, נהלים וביטולים
  • הצהרת נגישות
  • כל הזכויות שמורות