דלג לתוכן
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
Facebook Instagram Youtube
0.00 ₪ 0 עגלת קניות

קציצות עננים לשובה של רומי גונן

דף הבית » קציצות עננים לשובה של רומי גונן

אם קוראים לחנוכה חג הניסים , חייב לקרות פה נס ענק, כל החטופים והחטופות חוזרים הביתה במהרה!! מחר יחול היום האחרון של חנוכה ואור גדול יגרש את החושך ואת הרוע האכזר!! הם חוזרים שלמים ובריאים ❤️🙏🙏🙏🙏
כל החטופים בלב של כולנו כאילו היו שם תמיד
הלב לא שלם עד שיחזרו- אסור להוריד אותם מסדר היום הם אחים שלנו !
בלי שום צד פוליטי – רק אהבה טהורה לאלה שלא הכרנו – תדמיינו אותם איתנו והם חוזרים בעזרת השם ! הזמנתי את איתן אביה של רומי ואשתו מיטל חברתי והמנטורית שלי להצלחה לבשל יחד מתכון שרומי מאוד אוהבת , הם דיברו עליה בחיוך שובה והערצה,שהדמעות חנקו את הגרון אבל לא היה שם מקום לעצב הם החזיקו אופטימיות ונחישות ואמונה שלמה לשובה , סילקתי את הדמעות והתחזקתי באמונה שלמה שהיא חוזרת אז התחלתי להכין לה סירים בינתיים 💛💛💛 ולבשתי מנומר לקראת בואה של המנומרומי שמזמן כבשה את הלבבות של כולנו ! הסלב של החטופות תואר ארור שהלוואי שלא היה . אבל הקסם האישי שלה יוצא בתמונה וקורא לנו פשוט להתאהב בה .

מצרכים:

למסת הקציצות
1 ק״ג בשר טחון צוואר או צלעות
100 גרם תפוח אדמה קלוף
1 צרור פטרוזיליה
1 בצל לבן גדול מטוגן
1/2 צרור כוסברה
10 גבעולי שמיר
1 כף מלח דק
1 כפית פלפל שחור גרוס
¼ כפית משייה
1 כפית כורכום
1 כוס מי סודה
לרוטב:
8 שיני שום שברות
3 פלפל פפריקה מיובש חריף גזור
1 פלפל שושקה טרי חתוך לרצועות ארוכות
1 פלפל צ׳ילי ירוק
1 ו1/2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
8 כפות שמן חמניות
1 כף מלח ים אטלנטי
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 סוכר לבן
1 פלפל חריף
1 כוס נוזל מוטי
¼ כפית משייה
1 ו1/2 כוס מים רותחים או ציר עוף
1 כף גדושה משחת רסק

אופן הכנה:

טוחנים במעבד מזון תפוח אדמה, פטרוזיליה, כוסברה ושמיר – עד למרקם קצוץ. 
בכלי נפרד נערבב את הבשר יחד עם התפוח אדמה והירוקים, בצל מטוגן, כורכום, משייה, פלפל שחור, מלח וסודה לשתייה. נעבד את הבשר היטב למשך לפחות 5 דקות עם הידיים על מנת להפעיל את החלבון, ולאחר מכן נשים בקירור של לפחות חצי שעה. לאחר הקירור נכדרר את הכדורים.
במקביל נכין את הרוטב -בשפע של שמן נטגן שושקה, חריף ופלפל מיובש למשך חמש דקות עם מכסה, לאחר מכן נוסיף את המלח, רסק ופפריקה, לאחר חצי דקה נוסיף את הסוכר, שום – ונטגן למשך 30 שניות נוספות. לאחר מכן נוסיף את המוטי, פלפל שחור והמשייה, ומים רותחים. נכסה עם מכסה, נוריד לאש בינונית ונבשל כחצי שעה עד שהרוטב נעשה סמיך. נתקן טעם ע״פ צורך. נוסיף את הקציצות לרוטב, נשאיר על אש גבהה תוך כדי השקייה של הרוטב על הקציצות. בתאבון !

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎נופר זוהר | סדנאות בישול אסיאתיות‎‏ (@‏‎nofar_zohar‎‏)‎‏

קודםהקודםלחמניות באן עם קריספי פיש
הבאעוגיות רייפעתהבא
קציצות עננים לשובה של רומי גונן
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

Facebook Instagram Youtube Phone Envelope
פוסטים נוספים
הערך של מתכונים של שפים מקצועיים
למה אפשר לצפות בסדנא לבישול?
סדנת בישול עם שף מוכר
מה עושה יועץ קולינרי?
סדנאות בישול במרכז
סדנת בישול ללא גלוטן
ניווט מהיר
יצירת קשר
מלאו פרטים ואחזור אליכם
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • 053-3466653
  • [email protected]
Facebook Instagram Youtube Whatsapp

ברוכים הבאים למסע הקולינרי המופלא שלי!
שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית, מבשלת באופן מקצועי 17 שנים. הבישול הוא לא רק מקצוע עבורי, אלא גם דרך חיים. הוא משלב בתוכו ערבוב של טעמים, ריחות, וסיפורים, לעיתים אני מרגישה שהמטבח בחר בי. המטבח שלי הוא עולם חדש, שבו כל החושים מתעוררים וכל הזיכרונות מתחדשים. אני מזמינה אתכם לטעום, להרגיש בבית, ולהצטרף אלי במסע הקולינרי המדהים הזה.

  • תקנון אתר - רכישה בחנות
  • תקנון סדנאות, נהלים וביטולים
  • הצהרת נגישות
  • כל הזכויות שמורות