אם קוראים לחנוכה חג הניסים , חייב לקרות פה נס ענק, כל החטופים והחטופות חוזרים הביתה במהרה!! מחר יחול היום האחרון של חנוכה ואור גדול יגרש את החושך ואת הרוע האכזר!! הם חוזרים שלמים ובריאים ❤️🙏🙏🙏🙏
כל החטופים בלב של כולנו כאילו היו שם תמיד
הלב לא שלם עד שיחזרו- אסור להוריד אותם מסדר היום הם אחים שלנו !
בלי שום צד פוליטי – רק אהבה טהורה לאלה שלא הכרנו – תדמיינו אותם איתנו והם חוזרים בעזרת השם ! הזמנתי את איתן אביה של רומי ואשתו מיטל חברתי והמנטורית שלי להצלחה לבשל יחד מתכון שרומי מאוד אוהבת , הם דיברו עליה בחיוך שובה והערצה,שהדמעות חנקו את הגרון אבל לא היה שם מקום לעצב הם החזיקו אופטימיות ונחישות ואמונה שלמה לשובה , סילקתי את הדמעות והתחזקתי באמונה שלמה שהיא חוזרת אז התחלתי להכין לה סירים בינתיים 💛💛💛 ולבשתי מנומר לקראת בואה של המנומרומי שמזמן כבשה את הלבבות של כולנו ! הסלב של החטופות תואר ארור שהלוואי שלא היה . אבל הקסם האישי שלה יוצא בתמונה וקורא לנו פשוט להתאהב בה .
מצרכים:
למסת הקציצות
1 ק״ג בשר טחון צוואר או צלעות
100 גרם תפוח אדמה קלוף
1 צרור פטרוזיליה
1 בצל לבן גדול מטוגן
1/2 צרור כוסברה
10 גבעולי שמיר
1 כף מלח דק
1 כפית פלפל שחור גרוס
¼ כפית משייה
1 כפית כורכום
1 כוס מי סודה
לרוטב:
8 שיני שום שברות
3 פלפל פפריקה מיובש חריף גזור
1 פלפל שושקה טרי חתוך לרצועות ארוכות
1 פלפל צ׳ילי ירוק
1 ו1/2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
8 כפות שמן חמניות
1 כף מלח ים אטלנטי
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 סוכר לבן
1 פלפל חריף
1 כוס נוזל מוטי
¼ כפית משייה
1 ו1/2 כוס מים רותחים או ציר עוף
1 כף גדושה משחת רסק
אופן הכנה:
טוחנים במעבד מזון תפוח אדמה, פטרוזיליה, כוסברה ושמיר – עד למרקם קצוץ.
בכלי נפרד נערבב את הבשר יחד עם התפוח אדמה והירוקים, בצל מטוגן, כורכום, משייה, פלפל שחור, מלח וסודה לשתייה. נעבד את הבשר היטב למשך לפחות 5 דקות עם הידיים על מנת להפעיל את החלבון, ולאחר מכן נשים בקירור של לפחות חצי שעה. לאחר הקירור נכדרר את הכדורים.
במקביל נכין את הרוטב -בשפע של שמן נטגן שושקה, חריף ופלפל מיובש למשך חמש דקות עם מכסה, לאחר מכן נוסיף את המלח, רסק ופפריקה, לאחר חצי דקה נוסיף את הסוכר, שום – ונטגן למשך 30 שניות נוספות. לאחר מכן נוסיף את המוטי, פלפל שחור והמשייה, ומים רותחים. נכסה עם מכסה, נוריד לאש בינונית ונבשל כחצי שעה עד שהרוטב נעשה סמיך. נתקן טעם ע״פ צורך. נוסיף את הקציצות לרוטב, נשאיר על אש גבהה תוך כדי השקייה של הרוטב על הקציצות. בתאבון !