שבקייה

מרכיבי הבצק:

כ- 750 גרם קמח
200 דק חמאה/ נטורינה רכה
2 כפות סוכר
4 חבילות סוכר וניל
215 גרם מים
1 כף עראק
1 כף חומץ 5%
1 ליטר שמן לטיגון

מרכיבי הסירופ:

1 ק״ג סוכר
2 כוסות מים
חצי לימון עם הקליפה
1 תיון רגיל
1/2 כוס דבש
1 כפית מחית וניל

עזרים :
גלגלת זיגזג
שיפוד
מערוך

אופן הכנה:

אופן הכנת הבצק :
שמים בקערה מים , עארק , חומץ , סוכר וניל וסוכר רגיל , נטורינה ומערבבים את הרטובים יחד עד שהנטורינה מתפוררת.
מוסיפים קמח בהדרגה תוך כדי לישה ידנית עד קבלת בצק רך ואחיד ליצירת כדור.
מפזרים על כדור הבצק קמח, מכסים ונותנים מנוחה של חצי שעה.
לאחר מכן יוצרים נקניק וממנו יוצרים בין 30-35 כדורים .
שמים את הכדורים במגש ומפזרים על הכדורים קמח בנדיבות רבה , מכסים ונותנים מנוחה של לפחות 4 שעות .
( אפשר להכין לילה לפני מראש ולשמור בקירור) .
על גבי משטח מקומח לוקחים כדור ומרדדדים באמצעות מערוך לעלה דק בצורת מלבן ובאמצעות גלגלת זיגזג יוצרים פסים בעובי של בערך 1 ס״מ מבלי לצאת ממסגרת המלבן .
וכן הלאה ממשיכים עם כל הכדורים מרקם הבצק צריך להיות לא שביר ואם כי יש לקמח ולנער את עודפי הקמח מהבצק אחרי הרידוד.
מחממים בסיר רחב שמן לגובה של כ5 ס״מ , שמים את פחית השימור/ רינג בשמן ומחממים
את השמן ל160-170 מעלות ומנמיכים לאש בינונית .
לוקחים את הבצק המזוגזג ושמים בשמן , לוקחים שיפוד ועם הצד של השפיץ מסובבים במהירות ליצירת צורת פרח לכ30 שניות ומיד לאחר מכן משקים את הפרח באמצעות מצקת. מטגנים למשך כדקה כל צד , מוציאים עם מלקחיים את הרינג/ פחית והופכים צד ותוך כדי משקים עם המצקת .
מטגנים עד קבלת צבע זהוב בהיר ובועות בצק שגדלות ויוצרות מרקם פריך.
מוציאים ומנערים היטב את עודפי השמן , מניחים במסננת.
חובה שהעוגיות יצטננו היטב לפני שטובלים בסירופ.

אופן הכנת הסירופ :
שמים בסיר סוכר , מים , לימון ותיון ומביאים לרתיחה.
לאחר מכן מוסיפים את הדבש,
ומנמיכים את האש ומבשלים את הסירופ עד הסמכה כ20-30 דקות. ( ניתן להכין מבעוד מועד ולחמם במועד ההרכבה )

* הרכבת העוגיה
לוקחים את העוגיות המצוננות אחת אחת וטובלים בסירופ החם ובאמצעות כף חורים הופכים ומניחים על מסנננת או רשת וצלחת מתחת לסינון עודפי הסירופ .
מצננים ורק לאחר מכן מאחסנים . תהנו !

שבקייה למימונה
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

פוסטים נוספים