שיפודי שינגאן

מצרכים:

1 ק״ג פרגית חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם שומן כבש חתוך לקוביות קטנות ( לא חובה )
שיפודי עץ

* תשפדו את הבשר על שיפוד עץ או ברזל , יש לשמן את השיפוד לפזר מעט מלח ולצלות עד שמבושל.
* ⁠יש להבריש במלית שינגאן כשיוצא מהאש ולזלול בהנאה .

ֿלמחית השינג׳אן:

35 גרם שום כתוש
20 גרם פלפל פפריקה מתוק יבש שלם
40 גרם צ׳ילי אדום טרי
5 גרם זרעי כוסברה כתושים
10 גרם שום פריך כתוש
10 גרם זרעי כמון כתושים
2 גרם אבקת שאטה יבשה
8 גרם מלח לימון
30 גרם סוכר לבן
60 גרם שמן חמניות לכיסוי המחית .

אופן הכנה :

טוחנים את המצרכים במעבד מזון או מכתש ועלי , לא שמים הכל יחד , אלא טוחנים דבר אחר דבר ומוציאים לקערה וכן הלאה עם כל מצרכי המחית.
כשהכל מוכן מכסים בשמן ושומרים במקרר למשך חודש

 

שיפודי שינגאן
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

פוסטים נוספים