מצרכים:
1 ק״ג פרגית חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם שומן כבש חתוך לקוביות קטנות ( לא חובה )
שיפודי עץ
* תשפדו את הבשר על שיפוד עץ או ברזל , יש לשמן את השיפוד לפזר מעט מלח ולצלות עד שמבושל.
* יש להבריש במלית שינגאן כשיוצא מהאש ולזלול בהנאה .
ֿלמחית השינג׳אן:
35 גרם שום כתוש
20 גרם פלפל פפריקה מתוק יבש שלם
40 גרם צ׳ילי אדום טרי
5 גרם זרעי כוסברה כתושים
10 גרם שום פריך כתוש
10 גרם זרעי כמון כתושים
2 גרם אבקת שאטה יבשה
8 גרם מלח לימון
30 גרם סוכר לבן
60 גרם שמן חמניות לכיסוי המחית .
אופן הכנה :
טוחנים את המצרכים במעבד מזון או מכתש ועלי , לא שמים הכל יחד , אלא טוחנים דבר אחר דבר ומוציאים לקערה וכן הלאה עם כל מצרכי המחית.
כשהכל מוכן מכסים בשמן ושומרים במקרר למשך חודש