איזה טעים זה תבשיל בטעם מעושן , אנחנו עוד רגע בחג הכי שמח בעולם והרבה פעמים אנחנו מכינים יותר מדי ונשארים לנו קבבים , אז אל תזרקו אותם, תכניסו אותם לסיר ברוטב והטעם המעושן יפיל אתכם מהרגליים ! מרוב שזה טעים אני עושה במיוחד קבב על הגריל ומכניסה לרוטב ולא מחכה לשאריות כי זה ממכר! תהנו ♥️
קבב של אבירם לגזיאל ברוטב חצילים ועגבניות
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 30 דקות
כמות: 4-6 מנות
רמת קושי: בינוני
מצרכים
חבילת קבב בינוני (קבב אבירם פרימיום)
1 בצל חתוך לשישיות
2 פלפלים חריפים
6 עגבניות חתוכות לשישיות
2 חצילים חתוכים לקוביות בעובי 2 ס”מ
3 שיני שום חצויות
1 כפית שטוחה כמון
6 כפות שמן זית
½ כוס מים
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
מניחים בתבנית את העגבניות, הבצל והפלפל החריף, ממליחים, מפלפלים ומוסיפים שמן זית בנדיבות.
צולים בתנור, טאבון או גריל עד שהירקות נצרבים ומתקרמלים היטב.
מפזרים מלח על קוביות החצילים ומשהים 15 דקות להגרת נוזלים.
צולים את הקבב על מחבת פסים או גריל ומסדרים אותו בסיר רחב יחד עם הבצל, העגבניות והפלפל הצלויים.
מטגנים את קוביות החציל עד להזהבה עמוקה, מסננים מעודפי שמן ומוסיפים לסיר.
יוצקים שמן זית, מלח, פלפל, חצי כוס מים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה עם מכסה , מוסיפים כמון נותנים לו להתחבר לרוטב ומכבים .
אם העגבניות חמוצות מדי, ניתן להוסיף כפית סוכר.
תהנו !