דלג לתוכן
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • המכולת
  • שובר מתנה
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • המכולת
  • שובר מתנה
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
Facebook Instagram Youtube
99.00 ₪ 1 עגלת קניות

במיה ברוטב עגבניות של מרים

דף הבית » במיה ברוטב עגבניות של מרים

מצרכים: 

350 גר׳ במיה
6 כפות (100 גרם) שמן זית
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנטנות
6 שיני שום, כתושות
5 עגבניות טריות, קצוצות או מגוררות על פומפייה (עדיף עגבניות מזן מגי)
2 כוסות מים רותחים
1 כף רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
10 גבעולי כוסברה קצוצה
1 כפית סוכר

לבהרט של מרים –

¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית פלפל אנגלי
¼ כפית קינמון
¼ כפית אגוז מוסקט, טחון
¼ כפית ג׳ינג׳ר, טחון
1 כפית מלח ים אטלנטי
¼ כפית פלפל שאטה, טחון
¼ כפית זרעי כוסברה, טחונים

אופן הכנה:

קולים את הבמיה על מחבת ללא שמן, במשך דקה וקצת משקשקים מעט את המחבת ומכבים את האש. פעולה זו נועדה "לסגור" את הבמיה שלא תיפתח בעת הבישול.

מכינים את הרוטב: שמים במחבת 6 כפות שמן זית. קוצצים בצל לקוביות קטנטנות ומטגנים על להבה בינונית תוך כדי כיסוי הסיר עד הזהבה. לאחר מכן מוסיפים את השום ומטגנים כעשר שניות, להיזהר שלא יישרף! מוסיפים את הכוסברה ומטגנים. 

מוסיפים את העגבניות ומטגנים עד שהן מתרככות. "פותחים״ את הפפריקה במחבת (כלומר, מטגנים קלות) למשך כמה שניות ומוסיפים את תערובת הבהרט הרסק. מערבבים באמצעות כף עץ, לאחר כמה דקות מוסיפים את המים, ומבשלים יחד עם הבמיה על להבה נמוכה. לאחר מכן נוסיף כף סוכר, משאירים את הסיר מכוסה במכסה כחצי שעה, עד שהבמיה נימוחה ובתאבון !

 

הצגת פוסט זה באינסטגרם

 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎נופר זוהר‎‏ (@‏‎nofar_zohar‎‏)‎‏

קודםהקודםפיש אנד צ׳יפס צ׳רמלה
הבאפרוזן יוגורטהבא
במיה ברוטב עגבניות של מרים
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

Facebook Instagram Youtube Phone Envelope
אולי יעניין אותך המוצרים שלנו
NEW

רביעיית מיני סיניות מעוטרת (מיוצר בעבודת יד בישראל)

99.00 ₪

הוספה לסל
NEW

קולפן גוליאן

48.00 ₪

הוספה לסל
NEW

סכין שף סטנדרטית לשימוש יום יומי

65.00 ₪

הוספה לסל
NEW

מיני סינייה מעוטרת (מיוצר בעבודת יד בישראל)

25.00 ₪

הוספה לסל
NEW

סכין גרזן דקה

135.00 ₪

הוספה לסל
NEW

מגש סינייה אלומיניום קוטר 37 (מיוצר בעבודת יד בישראל)

155.00 ₪

הוספה לסל
NEW

מכתש ועלי ענק

150.00 ₪

הוספה לסל
סכין זיג זג
NEW

סכין זיג זג קטן

52.00 ₪

הוספה לסל
לכל המוצרים
פוסטים נוספים
5 טיפים לטיול קולינרי בויאטנם
מה אפשר ללמוד בסדנאות בישול?
בילוי משפחתי בסדנת בישול
הערך של מתכונים של שפים מקצועיים
סדנאות בישול אסייתי
מתכונים מומלצים – למה אנשים מעדיפים לבשל לפי מתכון?
ניווט מהיר
יצירת קשר
מלאו פרטים ואחזור אליכם
  • דף הבית
  • אודות
  • המכולת
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • דף הבית
  • אודות
  • המכולת
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • 053-3466653
  • Infonofarzohar@gmail.com
Facebook Instagram Youtube Whatsapp

ברוכים הבאים למסע הקולינרי המופלא שלי!
שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית, מבשלת באופן מקצועי 17 שנים. הבישול הוא לא רק מקצוע עבורי, אלא גם דרך חיים. הוא משלב בתוכו ערבוב של טעמים, ריחות, וסיפורים, לעיתים אני מרגישה שהמטבח בחר בי. המטבח שלי הוא עולם חדש, שבו כל החושים מתעוררים וכל הזיכרונות מתחדשים. אני מזמינה אתכם לטעום, להרגיש בבית, ולהצטרף אלי במסע הקולינרי המדהים הזה.

  • תקנון אתר - רכישה בחנות
  • תקנון סדנאות, נהלים וביטולים
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • כל הזכויות שמורות