מצרכים
1.3 ק”ג תפוחי אדמה מסוג ראטה / אליאנס / דזירה (לפני אפייה)
400 גרם קמח לפסטה
4 חלמונים (מביצי M)
1 כף מלח דק
50 גרם גבינת גרנה פדנו של גד
לרוטב:
120 מ”ל שמן זית
1 כף חמאה איטלקית מלוחה של גד
4 שיני שום ישראלי שבורות
1 ק”ג עגבניות שרי תמר חצויות
קורט שאטה לחובבי חריף
1 כפית סוכר (לפי הצורך, בהתאם למתיקות העגבניות)
מלח ים לפי טעם
פלפל שחור גרוס לפי טעם
חופן עלי בזיליקום
כדורוני מוצרלה בייבי של גד
תוספת גרנה פדנו של גד
אופן הכנה
נאפה את תפוחי האדמה בתנור על חום גבוהה עד לריכוך מלא. כשהם עדיין חמים, נקלף ונמעך לרסק חלק באמצעות טוחן פירה. נוסיף לקערה את שאר מצרכי הניוקי ונערבב עד קבלת בצק רך ואחיד. ניצור ממנו גליל ונחלק ל-4 חלקים. בכל חלק נשלב חופן גרנה פדנו, נרדד לגליל בעובי אצבע ונחתוך בעזרת קלף חד לניוקי. נפזר מעט קמח על מגש ונניח עליו את הניוקי.
נחמם שמן זית במחבת רחבה, נוסיף חמאה, שום שבור ונטגן כ-30 שניות. נוסיף את העגבניות החצויות, שאטה, מלח, פלפל, נכסה ונבשל 20 דקות עד שהן מתרככות. אם צריך, נוסיף סוכר לאיזון החמיצות.
בסיר נפרד, נרתיח מים עם חופן מלח, נוסיף את הניוקי בשלבים (לא בבת אחת). וכשהם צפים, אחרי 3–5 דקות, נעביר ישר למחבת עם הרוטב. נוסיף עלי בזיליקום, את המוצרלה בייבי, נכסה לדקה, ונעביר לצלחות. נגרר מעל גרנה פדנו לפי הטעם.
בתאבון!
שיתוף במימון מחלבות גד @gaddairy