דלג לתוכן
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • המכולת
  • שובר מתנה
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • המכולת
  • שובר מתנה
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
Facebook Instagram Youtube
0.00 ₪ 0 עגלת קניות

קובה סלק

דף הבית » קובה סלק

מצרכים-

לבצק:

750 גרם סולת
1 כף מלח
1 כף סוכר
600 מ״ל מי ברז
150 גרם שמן חמניות
1 ו1/4 כוס קמח מצה
מצרכים לסיר לחץ להכנת הבשר:
5 יחידות פלפל אנגלי
חופן פלפל שחור שלם
3 עלי דפנה
500 גרם נתח בשר צוואר או צלעות
מצרכים למלית:
1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
1/4 כפית בהרט
1/2 כפית קינמון
½ כפית פלפל שחור
1 כפית מלח ים
½ כפית פלפל אנגלי
¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
מצרכים למרק:
1 בצל לבן גדול חתוך לחצי שערות
2 גזרים חתוכים לטבעות
500 גרם סלק טרי חתוך לחצאי ירח
2 ליטר מיץ סלק טרי/ ציר עוף (ניקח 400 גרם סלק טרי, ונטחן במעבד מזון יחד עם ליטר וחצי מים- אפשר להחליף במים רגילים אבל ממליצה לטחון סלק)
1 ראש סלרי קצוץ למקטעים של 1 ס״מ
1 מקל קינמון
3 כף תמרינדי
1 כף סוכר חום
1 כף מלח ים
½ כפית פלפל שחור
¼ כפית בהרט
להגשה : עלי נענע טריים

אופן הכנה:

להכנת הבצק- מניחים הכל יחד בקערה ולשים ידנית עד לקבלת מרקם אחיד. משאירים את התערובת לנוח במשך חצי שעה, כשהיא מכוסה בניילון נצמד.
להכנת הבשר למילוי- נשים בסיר לחץ את הבשר, עם פלפל אנגלי, חופן פלפל שחור שלם, ועלי דפנה. נמלא מים עד לכיסוי, נביא לרתיחה ולאחריה נסגור את הלחץ וננמיך את האש, ונבשל למשך שעה. לאחר הבישול נסנן את הבשר מהנוזלים.
להכנת המלית- נטגן בצל עד להזהבה. בקערה נפרדת ניקח את הבשר לאחר הבישול בסיר הלחץ, ונפרק את הבשר לשערות, נוסיף את הבצל המטוגן, פלפל שחור, מלח, פטרוזיליה, בהרט, קינמון, ופלפל אנגלי.
אופן פעולת המילוי – בזמן מילוי הבצק נעבוד כל הזמן עם ידיים רטובות ! לוקחים כדור של בצק ומשטחים אותו על כף היד לכדור בקוטר 10 ס׳”מ. שמים במרכז כפית מלית. סוגרים ומתחילים להדק מהאמצע ואז עוברים לצדדים ומהדקים אותם היטב. לאחר שהכדורים מוכנים עם המילוי נעביר אותם להקפאה.
להכנת המרק- מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר ואת הסלרי ומטגנים גם כן עד להזהבה. מוסיפים את הסלק החתוך, ומאדים עם מכסה על להבה בינונית במשך 10 דקות. מוסיפים את הרסק, מקל קינמון, מלח ים. מערבבים היטב עד שמריחים את התבלינים נפתחים (בערך 2 דקות). מוסיפים את הסוכר החום וקוביות הסלק. מוסיפים לסיר את מיץ הסלק שהכנו. מכסים ומבשלים עד לרתיחה, עד לריכוך מלא של הירקות, לאחר הרתיחה מנימיכים את הלהבה מסירים את הקצף שנוצר מרתיחת המרק , מוסיפים פלפל שחור, בהרט ומקל קינמון וטועמים כך שיהיה טעם מתקתק של הקינמון , לאחר 40 דק לערך מוסיפים את כדורי הקובה מהמקפיא ומבשלים לעוד 20 דק עד שהם צפים למעלה והבצק מתבשל .

 

בתאבון !

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎נופר זוהר | סדנאות בישול אסיאתיות‎‏ (@‏‎nofar_zohar‎‏)‎‏

קודםהקודםשורבה
הבאסלט פומלה פטה ופקאןהבא
קובה סלק
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

Facebook Instagram Youtube Phone Envelope
מוצרים המופיעים במתכון זה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לרכישה
סכין זיג זג
לרכישה
לכל המוצרים
פוסטים נוספים
הערך של מתכונים של שפים מקצועיים
למה אפשר לצפות בסדנא לבישול?
סדנת בישול עם שף מוכר
מה עושה יועץ קולינרי?
סדנאות בישול במרכז
סדנת בישול ללא גלוטן
ניווט מהיר
יצירת קשר
מלאו פרטים ואחזור אליכם
  • דף הבית
  • אודות
  • המכולת
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • דף הבית
  • אודות
  • המכולת
  • סדנאות בישול
  • ייעוץ קולינרי
  • מתכונים
  • כתבות
  • צור קשר
  • מפת אתר
  • 053-3466653
  • Infonofarzohar@gmail.com
Facebook Instagram Youtube Whatsapp

ברוכים הבאים למסע הקולינרי המופלא שלי!
שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית, מבשלת באופן מקצועי 17 שנים. הבישול הוא לא רק מקצוע עבורי, אלא גם דרך חיים. הוא משלב בתוכו ערבוב של טעמים, ריחות, וסיפורים, לעיתים אני מרגישה שהמטבח בחר בי. המטבח שלי הוא עולם חדש, שבו כל החושים מתעוררים וכל הזיכרונות מתחדשים. אני מזמינה אתכם לטעום, להרגיש בבית, ולהצטרף אלי במסע הקולינרי המדהים הזה.

  • תקנון אתר - רכישה בחנות
  • תקנון סדנאות, נהלים וביטולים
  • הצהרת נגישות
  • כל הזכויות שמורות