מצרכים-
לבצק:
750 גרם סולת
1 כף מלח
1 כף סוכר
600 מ״ל מי ברז
150 גרם שמן חמניות
1 ו1/4 כוס קמח מצה
מצרכים לסיר לחץ להכנת הבשר:
5 יחידות פלפל אנגלי
חופן פלפל שחור שלם
3 עלי דפנה
500 גרם נתח בשר צוואר או צלעות
מצרכים למלית:
1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
1/4 כפית בהרט
1/2 כפית קינמון
½ כפית פלפל שחור
1 כפית מלח ים
½ כפית פלפל אנגלי
¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
מצרכים למרק:
1 בצל לבן גדול חתוך לחצי שערות
2 גזרים חתוכים לטבעות
500 גרם סלק טרי חתוך לחצאי ירח
2 ליטר מיץ סלק טרי/ ציר עוף (ניקח 400 גרם סלק טרי, ונטחן במעבד מזון יחד עם ליטר וחצי מים- אפשר להחליף במים רגילים אבל ממליצה לטחון סלק)
1 ראש סלרי קצוץ למקטעים של 1 ס״מ
1 מקל קינמון
3 כף תמרינדי
1 כף סוכר חום
1 כף מלח ים
½ כפית פלפל שחור
¼ כפית בהרט
להגשה : עלי נענע טריים
אופן הכנה:
להכנת הבצק- מניחים הכל יחד בקערה ולשים ידנית עד לקבלת מרקם אחיד. משאירים את התערובת לנוח במשך חצי שעה, כשהיא מכוסה בניילון נצמד.
להכנת הבשר למילוי- נשים בסיר לחץ את הבשר, עם פלפל אנגלי, חופן פלפל שחור שלם, ועלי דפנה. נמלא מים עד לכיסוי, נביא לרתיחה ולאחריה נסגור את הלחץ וננמיך את האש, ונבשל למשך שעה. לאחר הבישול נסנן את הבשר מהנוזלים.
להכנת המלית- נטגן בצל עד להזהבה. בקערה נפרדת ניקח את הבשר לאחר הבישול בסיר הלחץ, ונפרק את הבשר לשערות, נוסיף את הבצל המטוגן, פלפל שחור, מלח, פטרוזיליה, בהרט, קינמון, ופלפל אנגלי.
אופן פעולת המילוי – בזמן מילוי הבצק נעבוד כל הזמן עם ידיים רטובות ! לוקחים כדור של בצק ומשטחים אותו על כף היד לכדור בקוטר 10 ס׳”מ. שמים במרכז כפית מלית. סוגרים ומתחילים להדק מהאמצע ואז עוברים לצדדים ומהדקים אותם היטב. לאחר שהכדורים מוכנים עם המילוי נעביר אותם להקפאה.
להכנת המרק- מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר ואת הסלרי ומטגנים גם כן עד להזהבה. מוסיפים את הסלק החתוך, ומאדים עם מכסה על להבה בינונית במשך 10 דקות. מוסיפים את הרסק, מקל קינמון, מלח ים. מערבבים היטב עד שמריחים את התבלינים נפתחים (בערך 2 דקות). מוסיפים את הסוכר החום וקוביות הסלק. מוסיפים לסיר את מיץ הסלק שהכנו. מכסים ומבשלים עד לרתיחה, עד לריכוך מלא של הירקות, לאחר הרתיחה מנימיכים את הלהבה מסירים את הקצף שנוצר מרתיחת המרק , מוסיפים פלפל שחור, בהרט ומקל קינמון וטועמים כך שיהיה טעם מתקתק של הקינמון , לאחר 40 דק לערך מוסיפים את כדורי הקובה מהמקפיא ומבשלים לעוד 20 דק עד שהם צפים למעלה והבצק מתבשל .
בתאבון !