אחת מאהבות חיי היא למלא דברים. זה חלק מהרצון שלי לתת ולהעניק, וזו גם הסיבה בגללה בחרתי להיות שפית. אני אוהבת לארח ולמלא אנשים באוכל טעים, אוכל שדרכו אני מעבירה את אהבתי אליהם.
אני אוהבת למלא ירקות. יש משהו קוסמי ברגע הזה שבו אני מלפפת עלים או ממלאת אותם, אחד אחד, ומפיחה בהם חיים אחרים. תמיד מרגיש לי שככל שאשקיע יותר במלאכת המילוי, האהבה שלי תורגש בעוצמה ..
המצרכים:
15 עלי מנגולד גדולים יפים (לא קרועים)
15 עלי לשון הפר גדולים יפים (לא קרועים)
למילוי:
2 כוסות אורז עגול
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/4 צרור כוסברה קצוצה
10 גבעולי שמיר קצוצים
5 שיני שום מגורדות
1 עגבניית מגי סחוטה
1 כף גדושה מלח
2 כפות רכז רימונים
חצי כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית בהרט
רבע כפית פלפל אנגלי
1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
4 כפות שמן זית
לרוטב:
5 עלי מרווה
5 שיני שום
1 כף מלח גס אטלנטי
חצי כפית פלפל שחור
קורט בהרט
2 כפות תמרינדי
3 כפות רכז רימונים
4 כפות שמן זית
2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
נכין את המילוי- שמים בקערה את כל החומרים של המלית ומערבבים היטב.
בעזרת סכין נפריד את העלים מהגבעול, נעבוד על שיש, ועם השפיץ של הסכין נוציא לו את העורק הראשי. (גם עלי המנגולד וגם עלי לשון הפר).
חולטים את העלים במים רותחים למשך דקה ומיד מעבירים למי קרח לדקה נוספת. -נחלוט גם את הגבעול ונשמור בצד להמשך.
פורסים את עלי המנגולד החלוטים לאורך. שמים בערך כף של מלית ומקפלים למשולש ואז שוב לתוך משולש נוסף (עם אותו עלה) עד שהמשולש סגור מכל הכיוונים. – ממליצה לעשות את זה כהכנה מקדימה רוחבית, לפרוס את כל העלים אחרי החליטה, להוסיף לכולם את המלית, ועם ידיים נקיות לקפל אחד אחד.
בתחתית הסיר נפזר אאת השום וגבעולי המנגולד, ועליהם מסדרים את המשולשים בסיר כך שיהיו צפופים ודחוסים זה לזה.
נכין את הרוטב – נערבב היטב את כל המצרכים יחד.
נכסה את משולשי המנגולד ברוטב עד לכיסוי, נניח עלי ממרווה, נניח מעל נייר אפייה, ונכסה עם צלחת כדי שלא יצופו ומביאים לרתיחה, לאחר שרתח נמשיך לבשל על להבה נמוכה במשך שעה.
אם רוצים (לא חובה) בסיום הבישול מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים למשך 10 דקות (לצורך קרמול).
ממליצה בהגשה לאכול עם יוגורט, עגבנייה סחוטה, מיץ מלימון טרי ועלי זעתר טריים, ובתאבון !