אמא שלי באמת עושה את האוזני המן הכי טובים בעולם כולו, אני ואחיותי היינו מתכנסות כשבוע לפני פורים להכנת העוגיות עבור משלוחי המנות שאמא היתה מחלקת לשכנים ולחברים הקרובים, כולם חיכו בשקיקה למשלוחים של משפחת זוהר שהיו מלאים באהבה ועבודת יד של כמה דורות , תהנו 🩷
אוזני המן
מידע כללי
זמן הכנה:30 דקות
זמן אפייה:15 דקות
כמות:כ-50 יחידות
רמת קושי:בינונית
מצרכים לבצק :
– 1 ק”ג קמח מנופה
– 2 יחידות נטורינה רכה
– 1 כוס שמן חמניות
– 1 כוס מים
– 2 שקיות אבקת אפייה
– 4 שקיות סוכר וניל
– 2 כפות סוכר
– ½ כפית מלח
אופן הכנת הבצק :
מערבבים את כל המצרכים יחד, למעט הקמח. מוסיפים את הקמח בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
מצרכים למלית פרג
– 250 מ”ל חלב אורז
– 250 גרם סוכר
– 250 גרם פרג טחון
– 1 כפית מחית וניל
– 100 גרם נטורינה
– 100 גרם אבקת שקדים
אופן הכנת מלית הפרג
מערבבים את כל המצרכים (למעט אבקת השקדים) ומבשלים בסיר עד שהתערובת מסמיכה ומתחילה לבעבע. מסירים מהאש, מוסיפים את אבקת השקדים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מצננים.
מצרכים למלית תמרים
– 1 בלוק תמרים בוואקום
– 1½ כפיות קינמון
– 200 גרם אגוזי מלך
אופן הכנת מלית התמרים
מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת מלית אחידה.
הרכבת אוזני ההמן
יוצרים כדורים קטנים מהמליות. מרדדים את הבצק על נייר אפייה או סיליקון וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס”מ. מניחים במרכז כל עיגול כדור מלית וסוגרים לצורת משולש.
אפייה
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים במשך 15 דקות עד להשחמה בהירה-זהובה.
הגשה
מצננים את האוזני המן ומפזרים מעל אבקת סוכר.