מגולגלות פיסטוק 

מצרכים :

בצק פילו מופשר
100 גרם שקד טחון
100 גרם פיסטוק
200 גרם סוכר
1 ביצה שלמה L
1 חלמון
100 גרם חמאה מומסת 

לסירופ:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים 

אופן הכנה : 

שמים את השקדים , פיסוק, ביצה , חלמון וסוכר במעבד מזון וטוחנים עד קבלת משחה קרמית .
מניחים דף פילו על משטח , ממיסים את החמאה ומברישים בין כל דף , סה״כ 3 דפים מוברשים בחמאה , מהודקים היטב,והדף הרביעי בלי חמאה , מורחים את המלית בנדיבות על הדף ה4 ומגלגלים כמו סושי.
מברישים את הרול בחמאה בנדיבות , חותכים לטבעות בעובי 1 וחצי ס״מ , מניחים במגש עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 190 ואופים בין 15-20 דק .
במקביל מכינים סירופ
ומברישים מיד שהעוגיות זהובות בצאתם מהתנור.

מגולגלות פיסטוק
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

פוסטים נוספים