מצרכים :
בצק פילו מופשר
100 גרם שקד טחון
100 גרם פיסטוק
200 גרם סוכר
1 ביצה שלמה L
1 חלמון
100 גרם חמאה מומסת
לסירופ:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
אופן הכנה :
שמים את השקדים , פיסוק, ביצה , חלמון וסוכר במעבד מזון וטוחנים עד קבלת משחה קרמית .
מניחים דף פילו על משטח , ממיסים את החמאה ומברישים בין כל דף , סה״כ 3 דפים מוברשים בחמאה , מהודקים היטב,והדף הרביעי בלי חמאה , מורחים את המלית בנדיבות על הדף ה4 ומגלגלים כמו סושי.
מברישים את הרול בחמאה בנדיבות , חותכים לטבעות בעובי 1 וחצי ס״מ , מניחים במגש עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 190 ואופים בין 15-20 דק .
במקביל מכינים סירופ
ומברישים מיד שהעוגיות זהובות בצאתם מהתנור.