מצרכים:
לבצק-
1 כוס מים פושרים
1 נטורינה (200 גרם)
1 כוס שמן חמניות
750 גרם קמח
2 שקיות אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל
קורט מלח
למלית-
2 בלוק תמרים מגולענים בואקום (1 ק״ג)
1/2 כפית ציפורן
1 כפית עם בטן של קינמון טחון
1/4 כפית זנגביל טחון
2 כפות שמן חמניות ( לעיבוד המלית שלא תהיה דביקה ).
אופן הכנה:
מערבבים בקערה אחת את כל היבשים, ובקערה נפרדת את כל הרטובים- לאחר מכן מחברים ביניהם ולשים עד לקבלת בצק אחיד. הבצק שיתקבל יהיה לח!! מגלגלים את הבצק לנקניק ומחלקים ל6 חלקים שווים ולאחר מכן מכדררים ומשטחים עם הידיים לגודל פיתה ,
בקערה נפרדת שמים את כל מרכיבי המלית ומעבדים הכל יחד ובסוף מוסיפים את השמן חמניות.
מחלקים את המלית ל6 כדורים שווים, ומניחים כל כדור מעל ששת כדורי הבצק ומשטחים.
מחממים תנור ל180 מעלות טורבו חום עליון תחתון
לאחר מכן לוקחים את הכדורי בצק עם המלית, משמנים את הידיים- פותחים את הבצק ומגלגלים לנקניק ומאריכים אותו בידיים.
עושים עם סכין חורים דוגמה וקורצים לחצאי ירח קטנים, מכניסים לאפייה בין 15-20 דקות- לשמור על צבע בהיר אסור שהעוגייה תהיה שחומה.
אחרי שהעוגיות יצאו מהתנור נותנים מנוחה של חצי שעה, שהן מתקררות לגמרי ומפזרים אבקת סוכר.
אזהרה ‼️ אי אפשר להפסיק לאכול תכינו מתכון כפול שלוש מראש !