מצרכים-
8 גבעולי סלרי חתוכים לגודל של 2 ס"מ
4 גזרים
3 תפוחי אדמה, חתוכים לחצי
1/2 ק"ג דלעת שטופה עם הקליפה
3 קישואים בינוניים חתוכים 2 ס"מ
1 כוס חומוס קטן (שהושרה במים 12 שעות)
1/4 כרוב חתוך לשישיות
1/4 צרור כוסברה
1/4 צרור פטרוזיליה
1/4 צרור שמיר
חצי כוס שמן חמניות
1 כפית מלח ים
1 כף פלפל שחור גרוס
1/4 כפית משייה (קליפת אגוז מוסקט)
1/4 כפית ראס אל חנות
3 ליטר ציר ירקות עם 1 כף כורכום
1 כף סוכר חום
1/4 כפית קינמון
אופן ההכנה:
שמים בסיר את השמן, מטגנים בצל, גזר יחד עם כפית מלח גס, ומטגנים עם מכסה בין 5-7 דקות. מוסיפים את החומוס המושרה והסלרי ואת כל הירוקים- כוסברה, הפטרוזיליה והשמיר. לאחר בישול של 10 דקות עם מכסה מוסיפים את המשייה, מלח, סוכר חום, פלפל שחור גרוס- מבשלים למשך דקה עם מכסה. מוסיפים תפוח אדמה, קישוא וכרוב לבישול של 2 דקות עם מכסה. לאחר מכן מוסיפים 2 ליטר ציר ירקות עם הכורכום ומוסיפים ראס אל חנות, ומביאים לרתיחה, מביאים את האש לבינונית ומבשלים עם מכסה עד שהגזר רך. אחרי שהגזר רך מוסיפים את הדלעת וליטר ציר מרק נוסף ומביאים לרתיחה. חמש דקות לפני סיום מוסיפים את הקינמון. חשוב בשלב זה לטעום ולבדוק האם צריך לתקן תיבול. המרק מוכן כאשר הירקות רכים אך לא מתפרקים. בתאבון!