קאו- סוי  – מרק קארי צפוני 

מצרכים למחית הקאו סוי שתכינו לבד :

30 גרם ג׳ינג׳ר כתוש
15 גרם שום כתוש
35 גרם סוכר דקלים
25 גרם שורש גלאנגל קפוא
3 עלי כפיר ליים
1 שורש לימון גראס כתוש
8 גרם זרעי כמון כתוש
10 פלפל יבש מתוק מושרה במים רותחים לחצי שעה ללא גרעינים ( כתוש)
5 פלפל יבש חריף מושרה במים רותחים לחצי שעה (כתוש)
15 גרם שורש כורכום טרי כתוש
80 גרם משחת קארי צהוב שתיכנס למשחת הקאו סוי 

מצרכים לתבשיל בסיר :

1/4 כוס שמן חמניות
1 בצל לבן בינוני חתוך לקוביות
10 גרם תבלין קארי מאדרס
15 גרם רוטב דגים
50 גרם סויה בהירה
2 כוס מים רותחים
400 גרם חלב קוקוס 22%
100 גרם קוביות פרגית 

אופן הכנת מחית קאו -סוי 

שמים במכתש ועלי בהדרגה דבר אחר דבר – כמון, שום, מלח ים, גלאנגל, ג׳ינג׳ר,שורש כורכום,עלי כפיר ליים,סוכר דקלים קצוץ, פלפלים חריפים ומתוקים שהושרו במים חמים ( ללא המים) .
כותשים הכל למחית אחידה ודביקה, מוסיפים את מחית הקארי הצהובה ומערבבים את המחיות.

אופן הכנת התבשיל בסיר :

מטגנים קוביות בצל לבן עד קבלת צבע זהוב
מוסיפים את מחית הקארי צהובה ומחית הקאו סוי שערבבנו יחד, מטגנים אותה בשמן למשך -2 דקות בהשגחה תוך ערבוב בלקקן, על להבה בינונית , מוסיפים את תבלין הקארי היבש ומערבבים היטב למשך מספר שניות .
מוסיפים את המים הרותחים ואת חלב הקוקוס מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מוסיפים את הפרגית ומבשלים לעוד רבע שעה , בסיום הבישול מוסיפים סויה ורוטב דגים ומכבים את האש. 

* מבשלים אטריות ביצים במים רותחים לפי הוראות יצרן .
* ⁠מטגנים אטריות ביצים בסיר שמן עמוק עד שהן קריספיות בצבע זהוב.

לצילחות:

2 בצלי שאלוט פרוסים לשערות חצי ירח
חופן כוסברה טרייה
וחצי ליים לסחיטה
אטריות מבושלות בתוך הקערה
אטריות פריכות מטוגנות מעל הכל .

קאו סוי
תמונה של נופר זוהר

נופר זוהר

שמי נופר זוהר, שפית ויועצת קולינרית,
מבשלת באופן מקצועי 17 שנים.
אני רוצה להכיר לכם עולם של טעמים,
ריחות, וזכרונות מיוחדים פרטיים שלי.

פוסטים נוספים